Er zijn veel gevallen wanneer we de mensen om ons heen gewoon niet kunnen horen. Sportwedstrijden, een druk winkelcentrum – dit zijn allemaal openbare plaatsen die soms onze mogelijkheid om te horen verhinderen. In plaats van de typische “lach en knik” schijnvertoning die meestal alleen maar meer verwarring veroorzaakt, lees de volgende keer de lichaamstaal. Dit valt makkelijker te lezen na een communicatietraining. Hier zijn 5 tips om een expert te worden in het lezen van lichaamstaal.

 

  1. Oogcontact: als een persoon zijn ogen uitzet, betekent dit dat ze geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Als de ogen van iemand naar de zijkant staren, kan het een teken zijn dat ze zich schuldig voelen, nerveus of afgeleid zijn, maar een staring naar beneden kan schaamte of verlegenheid betekenen.
  2. Armen en handen: Als een persoon een open palm heeft, betekent dit meestal dat ze op hun gemak en ontspannen zijn. Mensen met gekruisde armen zouden terughoudend, verdedigend of zelfs helemaal niet op hun gemak kunnen zijn.
  3. Benen en voeten: met het staan kunnen benen een goede indicator van iemand zijn zelfvertrouwen zijn. Als ze met een afstand van schouder breedte uit elkaar staan, betekent het dat mensen ontspannen zijn. Als het een stand is die breder is, betekent het dat ze zelfverzekerd en in controle zijn. Tikken, wiebelen of het bewegen van de voeten betekent vaak dat een persoon ongeduldig, gespannen, nerveus of geïntimideerd is.
  4. Imiteren: Imiteren is niet altijd slecht. Als iemand jouw lichaamstaal nadoet, is het een heel goed teken dat ze een band met je willen erkennen. Het kan ook betekenen dat ze op hun gemak zijn in de situatie en geïnteresseerd zijn in wat je vertelt.
  5. Positie van het hoofd: Erg gebogen hoofden kunnen tekenen van sympathie of zelfs flirt zijn. Ingekrompen hoofden kunnen een indicatie zijn dat een persoon iets te verbergen heeft of dat ze verlegen, beschaamd of in ongeloof zijn. Onberekende hoofden kunnen betekenen dat ze verward zijn of je uitdagen.

Deel je artikel!

Share to Google Plus