Het storten van onderwaterbeton is een klus die je niet zomaar uitvoert. Misschien denk je zelfs wel “wat is onderwaterbeton? Daar heb ik nog nooit van gehoord”. Wij hebben vorig jaar een hele leuke klus uitgevoerd, hier vertel ik je graag meer over, van de voorbereiding tot het uiteindelijke storten.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel dit artikel over het storten van onderwaterbeton.

Onderwaterbeton – Een van de meest uitdagende klussen

Laatst hebben wij een heel leuk project afgrond. We moesten werken op een zeer beperkte ruimte. Ik zal je even iets meer achtergrond geven. Wij waren gevraagd om een beek te herstellen welke midden door een stad heen liep. Te allen tijde moest er water door kunnen blijven stromen, dus we hadden niet de mogelijkheid deze helemaal af te sluiten. We hebben eerst alles op het water opgebouwd maar genoeg ruimte over gelaten voor de doorstroom van het water. Het onderwaterbeton diende over het water verpompt te worden, over de gehele lengte hebben wij gestempeld zodat de vrije hoogte boven het water beperkt was. Deze hele klus hadden wij in eigen beheer en is met voldoening afgesloten. Uitdagingen in dit project waren de lengte van de beek van wel 175 meter lang en de eisen waar het uiteindelijk aan moest voldoen. Zo moest er ook rekening gehouden worden met ecologische voorzieningen. De betonwanden hebben we verruwd zodat deze geschikt werd voor het groeien van muurvarens, ook is er een looprand aangebracht met beplanting.

Meer informatie

Heb je na het lezen van dit artikel ook een leuk project voor ons in gedachten? Kom in contact voor meer informatie over het storten van onderwaterbeton. Bel of mail ons voor het maken van een vrijblijvende afspraak, wij bespreken graag uw wensen en behoeften en komen vervolgens met een passend voorstel.

Deel je artikel!

Share to Google Plus