Als u de perfecte coating wilt aanbrengen is het belangrijk dat uw producten een goede voorbehandeling ondergaan. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan waaronder ontvetting en ijzerfosfateren. Ook kunt u kiezen uit stralen, schooperen en thermisch verzinken. Deze voorbehandeling is dusdanig belangrijk. Als u uw metalen niet laat voorbehandelen kan het voorkomen dat coating niet blijft hechten.

Benieuwd hoe wij u van dienst kunnen zijn? Wij adviseren u graag wat de beste oplossing is voor uw producten. Hoe wij dit doen leest u hieronder!

Coating: het proces van aanbrengen

Nadat wij de voorbehandeling hebben afgerond is het tijd voor de coating. Het echte werk begint op het moment dat wij beginnen met poedercoaten. Dit is een technisch proces waarbij de coating op het metaal blijft kleven doordat de coating negatief geladen is en uw metaal positief geladen. Door de magneetwerking blijft de coating uitstekend aan het metaal zitten. Hierna moet het metaal de moffeloven in, een moffeloven is een oven welke uw metalen verhit waardoor de coating begint uit te harden. Het eindresultaat is een sterke en kwalitatief hoogwaardige laag ter bescherming van uw metaal.

Het voordeel ten opzichte van het traditionele verven van metaal producten is dat uw metaal duurzamer is en harder dan bij traditionele verf. Wist u ook dat u de mogelijkheid heeft uit een scala van kleuren waarin u uw metalen kan laten poedercoaten? U kunt kiezen voor de standaard RAL-Kleuren of een eigen gewenste kleur aandragen. Ook is er keuze uit mat of glanzend en met of zonder reliëf. Er is voor een ieder wat wils!

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden van de verschillende manieren van coating? Bezoek onze website om meer te lezen over poedercoaten, natlakken en onze voorbedelingsmethode. U kunt via onze website een offerte aanvragen of in contact komen door een het contact formulier in te vullen. U kunt ook altijd gerust even bellen. Wij beantwoorden al uw vragen zo goed mogelijk!

Deel je artikel!

Share to Google Plus