Heeft u ooit eerder van luchtkoppelingen gehoord? Nee, ik ook niet. Daarom ben ik eens op onderzoek uit gegaan. Een luchtkoppeling slaat op een mechanisme waarbij twee onderdelen met elkaar verbonden kunnen worden. Bijvoorbeeld machines, buizen of leidingwerk. Bij de montage van auto’s wordt veel gewerkt met luchtkoppelingen. De constructie in auto’s is bedoeld voor het onderbreken van een mechanische kracht. Luchtkoppelingen kunnen onderscheiden worden in de volgende categorieën:

Koppeling binnendraad
Koppeling buitendraad
Slangaansluitingen
Veiligheidskoppelingen
Andere luchtkoppelingen

Bestellen van een luchtkoppeling

Vroeger was je genoodzaakt om naar een specialist toe te rijden voor een bepaald onderdeel. Dan kan best lastig zijn als je auto bepaalde onderdelen mist. Tegenwoordig kan je makkelijk luchtkoppelingen online bestellen. Je kunt makkelijk de producten tegen elkaar afwegen door de zoekfilters die diverse websites gebruiken. Zo bestel je in een handomdraai een nieuwe koppeling voor je auto. Zo vanuit je luie stoel.

Divers aanbod

Naast de diverse luchtkoppelingen, beschikken bedrijven in automaterialen vaak nog over veel meer producten. Onderdelen die vaak voorkomen zijn diverse gereedschappen en accessoires zoals kentekenplaten, banden & velgen en vloeistoffen. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om zelf je eigen werkplaats voor een auto te beginnen. Dan is het nog wel even leren hoe!

Deel je artikel!

Share to Google Plus