Heb je een advocaat nodig? Dat kan iedereen wel eens overkomen. Het is natuurlijk belangrijk dat je in dat geval een goede advocaat krijgt, zodat je een eerlijke kans hebt tijdens de rechtszaak die komen gaat. Overigens kost een advocaat vaak behoorlijk veel geld en niet iedereen heeft voldoende financiële middelen om zich een goede advocaat te kunnen betalen. Het is namelijk in veel gevallen vooraf niet zeker hoeveel het gaat kosten en dan kan de rekening na afloop van de rechtszaak vaak vies tegenvallen. Dat is ook de reden dat veel mensen het prettig vinden om vooraf te weten hoeveel een advocaat gaat kosten.

Advocaat met een vast tarief
Er zijn geen richtlijnen voor advocaten over welke prijs ze moeten hanteren. Hierdoor zijn alle advocaten volledig vrij in het bepalen van de kosten. Er zijn gelukkig advocaten die een vast tarief rekenen zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan, maar precies weet waar je aan toe bent. Vele advocaten hebben dan ook gewoon vaste tarieven voor bepaalde werkzaamheden, zodat ze u bij het eerste gesprek al aan kunnen geven wat de kosten worden van de advocaat. Dat is natuurlijk veel handiger, omdat u op deze manier vooraf exact weet hoeveel het gaat kosten.

Weet wat je betaalt
Omdat lang niet alle advocaten dezelfde prijs hanteren, is het verstandig om eens rond te kijken. In vrijwel alle gevallen zijn advocaten met een vast tarief overigens stukken goedkoper dan een advocaat die gebruik maakt van een uurtarief. Achteraf blijkt immers maar al te vaak dat er veel meer uren gemaakt zijn dan vooraf was ingeschat en dan kun je financieel behoorlijk in de problemen komen. Daarom is een advocaat met een vast tarief altijd aan te raden. Wanneer je overigens helemaal geen advocaat kunt betalen, bestaat de kans dat je rechtsbijstand kunt aanvragen bij de overheid.

Wilt u meer weten over een advocaat met een vast tarrief. Kijk dan eens naar dit filmpje op YouTube van Antoine Endtz.

Deel je artikel!

Share to Google Plus