Je kent het vast wel. Je hebt lekker gesport maar de volgende dag kan je je haast niet meer bewegen door de spierpijn. Wat is dan het beste om te doen? Het is bewezen dat jou spieren sneller herstellen als je voor en na het sporten gebruikt maakt van een infraroodsauna. Spierpijn kan ontstaan doordat de afvalstoffen die jou lichaam aanmaakt tijdens het sporten, niet goed afgevoerd worden.

Een infraroodsauna kan hierbij helpen doordat deze de stofwisseling bevorderen. Heel veel atleten en sporters maken gebruik van een infraroodsauna voor en na het sporten, en dat is niet zo raar. Door het gebruik van deze sauna met infrarood kunnen eventuele blessures sneller herstellen en zelfs worden voorkomen. De lampen in deze infraroodsauna verwarmen jou lichaam en de straling dringt diep door in jou huid. Het effect hiervan is dat jou bloedsomloop verbetert en je dus minder of geen last van spierpijn zal hebben.

Langdurig positief effect met een infraroodsauna

Een infraroodsauna heeft ook een langdurig positief effect op jou gezondheid. Maak je regelmatig gebruik van een infraroodsauna voor of na het sporten, dan zal je antistoffen aanmaken doordat jou lichaam heftig reageert op de snelle afkoeling na het gebruik van een infraroodsauna. Hierdoor ben je minder vatbaar voor verkoudheden, gaat jou weerstand omhoog en heb je in de toekomst minder last van spierpijn doordat jou lichaam de afvalstoffen beter en sneller kan afvoeren.

De melkzuren in jou spieren die spierpijn veroorzaken worden sneller afgevoerd, en door de verbetering van de bloedsomloop worden gewrichten beter gevoed met bloed. Ook als je last hebt van chronische pijnen zoals bijvoorbeeld reuma, is een infraroodsauna een uitkomst. Doordat we in onze hersenen endorfine aanmaken tijdens het bezoek aan een infraroodsauna, kunnen op deze manier pijnen natuurlijk worden verlicht.

Deel je artikel!

Share to Google Plus