Backpacken is de laatste decennia ongekend populair geworden en niet alleen onder jongeren. Droom je er ook van om met een backpack op je rug een bepaald land te doorkruisen en iedere dag maar weer te zien waar je uitkomt? Lijkt het je heerlijk om op die wijze op avontuur te gaan en een bepaald gebied écht te leren kennen? De mogelijkheid ligt letterlijk voor iedereen open. Natuurlijk zijn er wel een paar dingetjes waar je vooraf goed rekening mee moet houden en enkele handige tips die je goed kunt gebruiken. Daarom is hieronder een stappenplan voor backpackers opgenomen!

Stap 1: plan je reis

Allereerst moet je natuurlijk weten waar je naar toe gaat. De mogelijkheden zijn eindeloos en dus kun je echt voor je droombestemming gaan. Zodra je weet waar je naar toe wilt, kun je jouw reis plannen. Je kunt met een organisatie gaan, waarbij je overigens eenmaal op de plaats van bestemming alsnog zelf bepaalt waar je heen gaat. Dergelijke organisaties zijn er vooral om de vlucht te regelen, je te helpen mocht je dat willen en om mensen te ontmoeten met hetzelfde doel en dezelfde bestemming zodat je wellicht samen op pad kunt. Sommigen vinden dat namelijk veel leuker.

Stap 2: Bereid je goed voor!

Zodra de reis gepland is, kan de voorpret én de voorbereiding beginnen. Zorg dat je beschikt over een goede backpack en wellicht ook andere outdoor materialen zoals een slaapmat, drinkfles en stevige schoenen. Daarvoor kun je terecht bij een outdoor winkel. Bedenk goed wat je nodig hebt aangezien sommige dingen echt functioneel zijn maar je ook weer niet teveel in je backpack mee wil zeulen!

Stap 3: Op reis!

Alles gepland en voorbereid? Dan staat niets jou meer in de weg en kan het avontuur definitief beginnen! Pak je spullen in, stap op de geplande datum op het vliegtuig en kijk vooral niet teveel achterom!

Deel je artikel!

Share to Google Plus