Voor degene die denkt dat Yoga geen sport is zit er flink naast. De laatste jaren wint yoga aan populariteit onder de vrouwen, maar hoe komt dit toch? Tijdens een les staan lichaam en geest centraal, eigenlijk probeer je terug te komen in harmonie. Je wordt leniger en daardoor ook rustiger. Maar je eigen lichaamsgewicht tillen is ook zwaar, waardoor het toch aanvoelt als een work-out.

Heb jij al eens aan yoga gedaan, of benieuwd of het iets voor je is? Lees dan snel dit artikel verder. Ik volgde pas een les bij een sportschool voor vrouwen, ik vertel je hier in dit artikel meer over.

Hatha Yoga: breng je energie in balans

De les die ik volgde was een les Hatha yoga, Hatha staat voor zon en maan. Kort gezegd tegenpolen. Alle houdingen in deze les worden gekoppeld aan ademhaling, zo laat je de juiste energie stromen door je lichaam. In het begin zullen sommige houdingen nog onwennig aanvoelen, maar door de juiste ademhaling kan je door pijn en blokkades heen gaan, dit resulteert in een lenig en ontspannen lichaam.

Soepele gewrichten en sterke spieren

Omdat alle oefeningen met je eigen lichaamsgewicht gedragen worden krijg je sterkeren spieren van yoga, maar ook je gewrichten worden soepeler. Een bijkomstigheid is dat je houding hierdoor ook verbetert, wat weer resulteert in meer zelfvertrouwen en bewustwording van jezelf. Tijdens het sporten moet je goed blijven drinken, doordat je werkt met je spieren worden afvalstoffen afgedreven, voldoende drinken versneld dit proces.

Proefles yoga aanvragen

Ben jij ook enthousiast geworden over Yoga? Ik mag je een gratis proefles aanbieden. De proefles vraag je eenvoudig en snel aan via de website, hier vind je ook informatie als locatie en het lesrooster met hierop de tijden dat je deel kan nemen aan een yogales.

Deel je artikel!

Share to Google Plus