Real Madrid

Real Madrid kunnen we zien als een van de duurste voetbalclubs ter wereld. Niet alleen geldt dit voor de selectie, waar enkele zeer dure spelers zich bevinden, ook het stadion en de merchandise is ontzettend veel waard. Bij vrijwel alle lijstjes die worden gemaakt van de duurste voetbalploegen ter wereld, is Real Madrid terug te vinden in de top drie. Hoewel de ploeg vele miljoenen in de schuld staat, is Madrid nog steeds een van de voetbalploegen met de meeste waarde.

Dure aankopen

Real Madrid staat bekend als de ploeg die de meest dure aankopen gedaan heeft in de geschiedenis. Als we de top tien bekijken van de meest dure transfers uit de geschiedenis, komen daar vijf spelers in voor die Real Madrid heeft gekocht. De volledige top drie zijn zelfs spelers die door de Spaanse topclub werden gekocht. Twee spelers van de huidige selectie voeren deze lijst aan. Garath Bale (98 miljoen) en Christiano Ronaldo (94 miljoen) staan respectievelijk eerste en tweede en de top drie wordt gecompleteerd door Zinedine Zidane die in het verleden door Real Madrid voor maar liefst 73 miljoen euro werd gekocht van Juventus. Dit is niet te vergelijken met de transfers in de Nederlandse Eredivisie.

Televisiegeld en sponsoring

Manchester United voerde heel lang de lijst aan van de duurste voetbalploegen ter wereld, maar sinds vorig jaar heeft Real Madrid dat stokje overgenomen. Real Madrid dankt deze positie vooral aan de vele sponsoring die de ploeg krijgt en aan de miljoenen aan televisiegelden die er vanuit de hele wereld naar de ploeg toestromen. Overigens wordt er in de berekening van de waarde van de clubs ook rekening gehouden met de schulden die de clubs open hebben staan. Real Madrid werd in 2013 geschat op een waarde van 2.46 miljard, terwijl Manchester United met 2.41 miljard een goede tweede is.

Deel je artikel!

Share to Google Plus