Het merk Omega is al meer dan 150 jaar geleden ontstaan in Zwitserland. Alleereerst door de heer Brandt en daarna is het overgenomen dor zijn zoons. Daarna is het helaas overgenomen door mensen die niet in de familie Brandt zaten. De producenten van omega horloges werden steeds groter en er werden steeds meer horloges verkocht.

Speciaal omega horloge
Het bedrijf kenmerkt zich door de bijzondere horloges in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan het Speedmaster model. Dit horloge werd opgezet om op de maan te kunnen dragen tijdens de vele missies naar de man van het Apolloprogramma. Dit horloge heeft geholpen om astronauten op tijd weer op aarde te krijgen door de goede timing! Verder zien we het omega horloge ook terug bij James Bond. In elke James Bond film die er is wordt er een Seamster horloge van Omega gedragen. Het horloge is ook nog in een bekende serie verschenen, namelijk Kojak. Dit was een politieserie uit Amerika, hier droeg de hoofdpersoon ook een omega horloge.

Veel verschillende omega horloges
Het merk heeft veel verschillende soorten horloges in het assortiment zitten. Van elegante modellen tot stoere modellen, je kan het allemaal vinden. Het merk maakt wel vooral horloges voor mannen dus als vrouw zal je hier hoogstwaarschijnlijk niet vinden wat je zoekt. Het horloge is de laatste tijd steeds populairder geworden bij zowel mannen als vrouwen. Vroeger zag men het horloge vooral als een praktisch sieraad, tegenwoordig draagt men het vooral als een gewoon sieraad. Vroeger zagen we ook dat vooral mannen een horloge droegen en dat begon bij het zakhorloge. Deze werd zoals de naam al zegt in de broekzak gedragen, het polshorloge kwam een stuk later pas op de markt. Op dit moment zijn er ook weer allemaal ontwikkelingen in de smart watch horloges aan de hand. Wie weet waar we over 10 jaar weer zullen staan met de ontwikkelingen.

Deel je artikel!

Share to Google Plus