Nederlandse warmbloed

Karakteristieken

De Nederlandse warmbloed kan in zwart, bruin, grijs of kastanje kleur komen. De verhouding van de Nederlandse warmbloed is verschillend en het is afhankelijk van bloedlijnen van de paarden. Echter, het is wenselijk om alle warmbloed paarden om de juiste verhouding, kracht en goede uiterlijkheid.

Geschiedenis

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog waren de paarden niet meer nodig voor werk in de landbouw. Door de komst van machines zoals tractoren veranderde alles. Paarden werden niet meer gezien als een vereiste. Daarna begon men paarden vanuit Duitsland importeren om het bloedlijn van Nederlandse paarden te veranderen en te verbeteren. De bedoeling was om meer kwaliteitsvolle paarden te krijgen. Zo werden dan paarden gefokt voor het rijden en dressuur.
Deense Warmbloed

De Deense warmbloed is gefokt voor een sterke prestaties. Hiervoor heeft men een goede fok wijze ontworpen om te zorgen om alleen de beste paarden worden te hebben. De bedoeling is om aan de top standaard te beantwoorden. De Deense warmbloed is vooral geschikt voor dressuur.

karakteristieken

De kenmerken van het paard variëren afhankelijk van de individuele paarden. De Deense warmbloed is een zeer nobel paard. De paarden hebben een sterke gespierde lichaam en lange benen. Deense warmbloed paard komt in effen kleur maar ze zijn meestal zwart of bruin.

Geschiedenis

De Deense Warmbloed ras begin zijn oorsprong in de oudste inheemse Deense paardenrassen, de Frederiksborg. Er werden alleen de beste paarden met superieure afkomst gebruikt om te kunnen fokken.

Belgisch warmbloed

De fokkers van Belgisch warmbloed hebben intensieve programma om een paard dat de juiste verhouding en de kracht te fokken. De paarden zijn vooral gefokt voor dressuur en springen en rijden. Belgisch warmbloed is vandaag is een uitstekende rijpaard geworden. Lees meer info op  paardenrassen.org

Karakteristieken

Het Belgisch Warmbloed varieert in hoogte en in bouw. De paarden zijn meestal in zwart, grijs, bruin en kastanje. Het paard heeft goede uiterlijk, een gespierd lichaam, correcte verhouding en een goede gezondheid.

Geschiedenis

In de jaren 50’ begon men paarden te importeren uit andere delen van Europa. Dit was om de kwaliteit van warmbloeden te verbeteren. De paarden hebben een grote variëteit van verschillende warmbloeden gekregen. De Belgische warmbloed is uniek, omdat er werden geen inheemse paarden gebruikt voor het fokken.

Deel je artikel!

Share to Google Plus