Sinterklaas is het grootste kinderfeest van het jaar. Op bedrijven, scholen, verenigingen, winkelcentra en gewoon thuis wordt het gevierd. Sinterklaas komt altijd samen met zijn zwarte pieten. Soms 1, maar vaker met een hele groep.

Al lange tijd is alleen een bezoek van Sinterklaas niet meer genoeg en wordt er iets bijzonders omheen verzonnen. Er is een probleem dat Sinterklaas weet op te lossen zodat alles toch nog goed komt voor het Sinterklaas feest. Het Sinterklaasjournaal speelt hier op in door het ene na het andere probleem aan te dragen en uit te zenden op televisie. De hulpsinterklazen maken daar handig gebruik van in hun bezoekjes door het land. Als het Sinterklaasbezoek meer impact mag hebben wordt het probleem op locatie groter gemaakt. Er zijn tal van Sinterklaasshows die voordat de Sint binnenkomt nog een probleem moeten verhelpen. Interactief kindertheater is hier ideaal voor omdat de kinderen dan echt mee mogen denken in de oplossing. Zou Sinterklaas wel komen?

Je moet het uiteraard niet té spannend maken op zo’n dag. De meeste kinderen vinden het al ontzettend spannend dat ze Sinterklaas gaan zien. Er hangt toch altijd de spanning van ‘ben je wel braaf geweest’ en ‘krijg ik wel een cadeautje’. Van de ene kant jammer vanuit het perspectief van de volwassenen, maar het is nou eenmaal de essentie van het feest voor de meeste kinderen.

Tegenwoordig zijn alle kinderen braaf geweest, of worden gestimuleerd om beter hun best te doen. Het is daarom extra leuk als de kindertheater figuren slechte dingen doen, dan komen de kinderen er beter vanaf. Uiteraard allemaal vanuit een goed hart. Het was tenslotte niet de bedoeling om de stoomboot op open water achter te laten of het paard van Sinterklaas ziek te maken door hem pepernoten te voeren.

Met of zonder kindertheater. Sinterklaas blijft toch nog altijd het leukste kinderfeest van het jaar.

Deel je artikel!

Share to Google Plus