Veel mensen weten het niet, of komen er pas heel laat achter. Maar Scheveningen is geen onafhankelijk dorpje of stadje, maar slechts een stadsdeel van Den Haag. Ondanks dat het slechts een stadsdeel is, is het reuze populair. Met name in het zomerseizoen. Jaarlijks trekt het zo’n 17,5 miljoen bezoekers. Hiermee is het één van de grootste trekpleisters binnen Nederland.

Evenementen

De 17,5 miljoen jaarlijkse bezoekers komen niet alleen om lekker van de zon te genieten aan het strand onder genot van een drankje en een hapje. Ook komen ze op de talloze evenementen af die jaarlijkse door de gemeente Den Haag en andere organisaties. De evenementen die voor de komende periode op de agenda staan zijn:

Kermis in Den Haag

De jaarlijkse kermis van Den Haag staat in 2015 van 17 april tot 5 mei op het programma. Maar liefst 3 weken genieten van de draaimolen, zweefmolens, botsauto’s, snoepkramen en alle andere attracties. De kermis is zo opgezet dat het voor jong en oud een hele belevenis is. Dagelijks is de kermis geopend van 14.00 tot middernacht.

 

Jaarmarkt

In de laatste week van april 2015 staat de jaarlijkse jaarmarkt op het programma. De jaarmarkt zal dit jaar voor de 8e keer aan de boulevard van Scheveningen plaatsvinden. De markt kent ruim 150 kramen, die voor ieder wat wilt biedt. De jaarmarkt is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00. Het trekt een grote doelgroep door het variërend aanbod in spullen, eten en drinken. Ook aan de kleintjes is gedacht door het wegzetten van verschillende leuke attracties.

Koningsdag

27 april is binnen Nederland de dag waar koningsdag gevierd wordt, ook in Den Haag. Ook in 2015 worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo vinden er verschillende festivals plaats, zijn er verschillende locaties voor vrijmarkten en noem maar op. Ook is het mogelijk om zelf op de vrijmarkt te staan. Jaarlijks trekt de stad door het organiseren van verschillende activiteiten zo’n 45.000 mensen.

Doordat de stad Den Haag jaarlijkse door miljoenen mensen bezocht wordt, is het natuurlijk belangrijk dat er een toereikendheid aan parkeergelegenheid is. De stad kent omtrent de 37 parkeergelegenheden, dus de stad Den Haag biedt voldoende parkeergelegenheid.

Deel je artikel!

Share to Google Plus