Er bestaan vele verschillende soorten airhockeytafels. Zo zijn er particuliere, recreatieve en professionele airhockeytafels. Op Airhockeyland.nlis er voor iedereen wel een geschikte tafel te vinden.

Elke airhockeytafel heeft aan de bovenkant van de tafel een kunststof oppervlakte met daarin kleine gaatjes, waardoor lucht geblazen wordt. Dit zorgt ervoor dat de puck geen weerstand heeft als deze over de tafel heen gespeeld wordt. Daarnaast bestaat het speelveld uit twee doelen waarin gescoord kan worden en uit twee vlakken waaruit de spelers de puck mogen spelen.

Verschillende vormen en maten

Elke airhockey tafel heeft hetzelfde doel, maar toch bestaan er vele verschillende vormen en maten tafels. Zo zijn er kleine airhockeytafels die thuis gebruikt kunnen worden, waaronder ook mini airhockeytafels die op een andere tafel gezet kunnen worden. Naast deze tafels zijn er ook de grotere tafels die vaak in speelhallen staan. Deze zijn steviger en groter. Hierdoor gaan ze minder snel kapot, wat nodig is doordat ze veel gebruikt worden.

Speciale tafels

Naast dat er verschillen in de maat, zijn er ook verschillen in hoe de tafel eruit ziet. Veel tafels zijn rechthoekig met afgeronde hoeken. De duurdere tafels hebben vaak in het middel een soort overkapping met daarop de speeltijd en het aantal punten. Dit wordt bij deze tafels elektronisch bijgehouden. Daarnaast zijn er ook hele speciale tafels, waarbij het speelvlak niet recht meer is, maar waarbij er bijvoorbeeld een ronding op het speelveld zit. Door met een helling te spelen wordt het spel anders en dit kan voor recreatie erg leuk zijn, omdat het spel veel onvoorspelbaarder wordt. Ook hebben veel tafels met een overkapping een rand, waardoor pucks niet te hoog gespeeld kunnen worden. Dit zorgt voor een eerlijk spel.

Effecten

De meeste airhockeytafels hebben prachtige kleuren en soms zelf hele tekeningen op de zijkant van de tafel. Daarnaast zijn er elektronische tafels die naast het tellen van de punten en het bijhouden van de speeltijd ook nog een prachtige lichteffecten hebben. Door lampjes in de tafel en in de overkapping worden er mooie lichteffecten weergeven zodra iemand een punt scoort. Daarnaast hebben deze tafels vaak ook een speaker ingebouwd die dan ook bijvoorbeeld goal roept.

Deel je artikel!

Share to Google Plus