Geluid is in ons huis steeds belangrijker geworden met de elektronische apparaten die we allemaal gebruiken. Daarbij gaat het echt niet alleen om het luisteren van muziek. Ook wanneer we tv kijken, een film of serie volgen óf aan het gamen zijn, willen we graag goed geluid. Dat kan natuurlijk op ontzettend veel manieren en het is dan ook niet zo vreemd dat er de laatste decennia steeds meer producten worden ontwikkeld om de audioprestaties nog beter te maken.

Koop je alles in één of combineer je zelf?

De home cinema sets zijn de laatste jaren dan ook ongekend populair geworden, vooral onder mensen die verder niet veel verstand van luidsprekers en elektra hebben. Je krijgt immers een set waarmee je verzekerd bent van uitstekende audio prestaties zonder dat je daar zelf heel veel voor hoeft te doen. De installatie is namelijk erg eenvoudig. Nadeel is dan weer wel dat je enkel beschikt over de basis en dat uitbreiden lastig is. Ook wanneer één van de componenten stuk is, kom je in de problemen omdat het lastig te vervangen is.

Zelf combineren

Door zelf te combineren kun je bovendien het geluid ontwikkelen dat het beste past bij jou en de manier waarop je geluid het meeste gebruikt. Want laten we eerlijk zijn: als je een film kijkt, heb je weer andere voorkeuren qua geluid dan wanneer je een shooter aan het spelen bent op de tv. Wanneer je zelf combineert, kun je kiezen voor tal van verschillende luidsprekers die allemaal weer hun eigen kwaliteit en kenmerken hebben. Het is in ieder geval aan te raden om te kiezen voor speakers zonder kabels zoals de Harman/Kardon draadloze speakers. Deze zorgen niet alleen voor een perfect geluid maar zijn compact en draadloos waardoor ze heel eenvoudig zijn weg te werken in je kamer!

Deel je artikel!

Share to Google Plus