Tegenwoordig is het mogelijk je rijbewijs te halen als je 16 jaar bent. Veel jongeren beginnen op hun 16al wel met het behalen van hun theorie examen, zodat ze direct kunnen gaan lessen wanneer ze 18 zijn. Dit theorie examen is namelijk 1.5 jaar geldig. Hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Maar waarom zou je niet je praktijk examen afleggen als je 16 jaar bent? Dat is toch enorm leuk? Lees verder over het behalen van je rijbewijs 16 jaar.

Rijbewijs 16 jaar verschillende pakketten

Het is lastig om vooraf in te schatten hoeveel lessen iemand nodig heeft om zijn praktijk rijbewijs 16 jaar te halen. Er zijn jongeren die hun rijbewijs al in 15 lessen halen, maar natuurlijk kun je er ook wat langer over doen en bijvoorbeeld 30 of 40 lessen nemen. Bij deze rijschool wordt daarom aangeraden om vooraf een zogenaamde intake rijles te nemen zodat de rijinstructeur wel een juiste inschatting kan maken.

Er kunnen altijd dingen zijn die jou tegenhouden toch te beginnen aan je rijbewijs 16 jaar. Het zou kunnen zijn dat je bang bent voor eventuele fouten die je kan gaan maken. Ook daar is overgedacht de rijschool. Er is namelijk een zogenaamd faalangst examen. Hiervoor heeft de rijschool gespecialiseerde instructeurs die rustig om gaan met leerlingen. Op deze manier stapt iedereen met een goed gevoel in de auto en haal je binnen no-time je rijbewijs.

16 jaar naar rijschool dan maar!

Voor een leerzame en gezellige rijles ga je naar de rijschool. Of je nu één of twee rijlessen per week neemt, wij staan voor je klaar. We zijn gespecialiseerd in verschillende soorten rijbewijzen, zodat je bijna altijd bij ons terecht kan. Ben jij enthousiast geworden over onze rijschool, stap dan met een van onze rijinstructeurs in de auto en werk aan het behalen van je rijbewijs. Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

Deel je artikel!

Share to Google Plus