Vroeger ging je naar een juwelier of edelsmid om een mooie trouwring uit te zoeken. Je kon je wensen aan de edelsmid doorgeven, maar het was altijd maar een gok of je ring dan helemaal naar wens zou worden. Tegenwoordig is dit anders. Doormiddel van speciale programma’s is het mogelijk om drie dimensionaal ontwerp van een trouwring te maken. Dit is zowel voor u als klant als voor de betreffende goudsmid een enorm handig hulpmiddel. Er zal op deze manier nooit een misverstand ontstaan en u zult als klant altijd met de trouwring van uw dromen de zaak verlaten. Samen met uw goudsmid gaat u het ontwerp vormgeven en daarna kunt u het ontwerp als drie dimensionale computerweergave vanuit alle hoeken bekijken. Een andere handige bijkomstigheid is dat je op deze manier precies weetwat het gewicht van de ring gaat worden en wat de grote van de edelstenen die erin verwerkt worden zullen zijn. Zo weet je voordat er ook maar begonnen is met de productie van uw trouwring wat hij gaat kosten en wanneer het nodig is kunt u, uw ontwerp hierop aanpassen.

Als het ontwerp vaststaat dan begint het productie proces. Het ontwerp wordt eerst gemaakt van was, waarna het kan worden gegoten. Inmiddels zijn er al veel goudsmederijen die een 3d printer in hun bezit hebben, waardoor digitale ontwerpen met een muisklik kunnen worden geprint.

Dit is de ideale oplossing voor mensen die precies willen weten waar ze aan toe zijn. Er zijn geen verassingen achteraf en het eindresultaat is precies zoals u in gedachte had. Het leuke aan een eigen ontwerp is ook dat u met zekerheid kunt zeggen dat uw trouwring helemaal uniek en origineel is. Dit draagt bij aan de symbolische waarde van een trouwring. De liefde die u heeft voor uw partner is uniek en alleen voor diegene, net zoals uw trouwring. Vaak is het ontwerp maken gratis, dus u kunt geheel vrijblijvend een keer kijken of het wat voor u is. Als dit wat voor u is zou u contact op kunnen nemen met een goudsmid bij u in de buurt om te vragen of ze deze service leveren.  En zeg nu zelf, hoe leuk is het om te kunnen zeggen dat u, uw trouwring zelf ontworpen heeft!

Deel je artikel!

Share to Google Plus