Internet is vandaag de dag niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Zo zijn de jongeren elke dag online en altijd te bereiken. Zelfs muziek luisteren is voor de jongeren niet meer weg te denken zonder internet. Thuis is dat dan ook niet anders voor ze. Zo willen de jongeren graag online gamen of series streamen. Daarnaast willen de ouders natuurlijk ook weleens gebruik maken van de wifi. Al deze apparaten en functies eisen veel van de internetverbinding. Om dit te kunnen verbeteren, heb je glasvezeltechniek nodig! Lees snel verder hoe deze techniek kan helpen met het verbeteren van de internetverbinding in huis.

 

Glasvezeltechniek biedt een betere verbinding door middel van een hogere bandbreedte

Bandbreedte is misschien een vaag begrip, maar het is vrij eenvoudig. Bandbreedte is in principe hoeveel data er per seconde door de kabel kan. Een gewone ADSL kabel heeft maar een kleine en beperkte hoeveelheid ruimte die gebruikt kan worden voor data. Glasvezel kan echter veel meer ruimte bieden. Maar wat betekent dit nou? Het betekend dat de internetverbinding veel meer aan kan! Het is zo dat wanneer er verschillende apparaten op één netwerk zitten, dan is de bandbreedte snel gevuld. Glasvezel heeft echter een vel malen grotere bandbreedte, wat resulteert in dat veel apparaten, tegelijkertijd een goede verbinding hebben. Dat is één van de grote voordelen van glasvezel.

 

Glasvezeltechniek bij je thuis aan laten leggen

Het verwerken van glasvezel kan een wat lastig klusje zijn. Glasvezelkabel is van zichzelf vrij kwetsbaar en je moet er voorzichtig mee omgaan. Wanneer je liever niet dit zenuwenklusje wilt doen, kan je er ook voor kiezen om het aan te laten leggen. Wanneer je hiervoor kiest, kan je een afspraak maken en de monteur zal bij je langs komen. De monteur zal dan alles netjes aan sluiten en gaat pas weg wanneer alles optimaal werkt.

Deel je artikel!

Share to Google Plus