Het is door iedereen wel eens gedaan, radio luisteren via internet. Dit is helemaal niet gek, want internet radio wordt steeds populairder. Maar wat ook bekend is, is dat elk voordeel een nadeel heeft. Want voor velen is internet radio een geweldige ontdekking, soms vergeten ze de kleine nadelen.

Het grootste voordeel van internet radio is de keuze. Er is een enorme keus aan stations en er is dus altijd wat nieuws te ontdekken. De kleine stations die geen frequentie kunnen of willen betalen, worden alleen via internet beluisterd.

Maar het grootste voordeel is tegelijkertijd ook het nadeel. Als je weet wat je zoekt, is het niet zo’n probleem, maar als je iets nieuws wilt ontdekken kom je bijna om in de keuzes die je kunt maken. Het kan een hele tijd duren voor je een programma vindt wat je echt interesseert. Je zult even door de zure appel, oftewel de saaie radiostations, heen moeten bijten, maar als je iets vind wat je echt leuk vindt bleek het toch de moeite waard te zijn.

Radio blijft winstgevend vooral door de inkomsten van advertenties. Maar als je radio luistert via internet, heb je hier veel minder last van! Zeker bij de kleine stations zal er misschien wel geen reclame zijn, omdat deze mensen het doen op een vrijwillige basis, of omdat er gewoonweg niet genoeg mensen luisteren om reclame aan te trekken.

Een laatste nadeel is het feit dat het via internet is. Dat klinkt misschien raar, maar een FM frequentie is vaak betrouwbaarder. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel je betaalt voor je internetconnectie, maar dan nog kan het zo zijn dat het vroeg of laat een keer uitvalt. Bovendien als je via je telefoon luistert, zal het een deel van je databundel kosten. Let dus op dat je niet over je abonnement heen gaat!

Deel je artikel!

Share to Google Plus