Wanneer je zit te twijfelen om over te stappen op glasvezelinternet, dan is dit artikel doorlezen zeker geen verkeerde gedachte. In dit artikel vind je informatie over de aspecten van glasvezelinternet, zoals de RJ45 en ook over de voor en nadelen van het overstappen. Daarom beginnen we ook met de voor en nadelen, omdat deze invloed hebben op je keuze. Het belangrijkste is dat je voor jezelf duidelijk hebt of het overstappen wel echt zin heeft voor jou. Het overstappen op glasvezelinternet wordt voornamelijk door bedrijven gedaan, omdat zij veel meer data tegelijkertijd moeten versturen of binnenhalen. Hiervoor heb je goed werkend internet nodig. Daarnaast het ook voordelen op de productiviteit van je werknemers.

 

Voor- en nadelen

Een van de grootste voordelen van glasvezelinternet met de RJ45 is dat de upload en de download snelheden met grote stappen vooruit gaan. Je kan veel meer downloaden tegelijkertijd dan voorheen en daarnaast kan jouw onderneming veel sneller werken als dit voorheen werd tegengehouden door de internetsnelheid. Daarnaast is het ook bevorderlijk voor de telefoongesprekken. Deze zijn namelijk van betere kwaliteit wanneer je glasvezelinternet. Nadelen van het aanleggen van een glasvezelverbinding, is dat het een aardig prijskaartje heeft. Dit betekent dat je op kort termijn veel geld moet investeren, zonder dat je hier geld van gaat zien. Uiteindelijk zal je wel verdienen op de verbinding, maar dit zal zich niet in geld uitdrukken.

 

Benodigdheden

Wat is er allemaal nodig voor het aanleggen van een glasvezelverbinding? Allereerst heb je natuurlijk een glasvezelkabel nodig. Deze zorgt ervoor dat het internet in verbinding komt met jouw laptop o.i.d.. Daarnaast zal je ook bijbehorende aspecten moeten aanschaffen. Dit zijn onder andere pigtails, deze verbinden de kabel met de laptop of de RJ45. Deze zorgen ervoor dat je verbindt met de verbinding. Wil je nog meer informatie hierover? Klik dan op de link, hier vind je alles over een glasvezelverbinding.

Deel je artikel!

Share to Google Plus