Cober is een van weinige goudsmeden in Nederland en op de wereld die de licentie heeft om te werken met groen goud. Groen goud heeft niks te maken met de kleur dat het goud heeft, zoals rood goud, geel goud en wit goud. Dit wordt vaak gedacht. Groen goud wil zeggen dat het goud milieuvriendelijk is. Dit kan op twee manieren gebeuren. Het goud wordt onder goede omstandigheden gedolven, zowel voor de mijnwerkers als voor het milieu. Er wordt rekening gehouden met de omgeving van de mijn en het wordt tegen een eerlijke prijs, tegenover de delvers, verkocht aan het westen. Daarnaast wordt met groen goud ook wel vaak bedoeld dat goud wordt omgesmolten en wordt hergebruikt. Cober heeft een campagne gehad, genaamd van oud naar nieuw. Hiermee werden mensen aangespoord hun oude goud te gebruiken wanneer zij een nieuw sieraad wilden laten maken. Ook is het mogelijk om bij Cober uw oude goud te verkopen, Cober smelt dit om en gebruikt het dan voor andere sieraden.

Naast groen goud werkt Cober ook alleen met gecertificeerde diamanten en edelstenen, zodat u zeker weet dat er geen bloed kleeft aan de diamanten of edelstenen die u hier koopt of in uw sieraden laat verwerken. Cober reist naar verschillende landen, zoals India en China om hier edelstenen en diamanten vanuit mee te nemen terug naar Europa. Vincent Cober kijkt zelf naar de kwaliteit van de stenen en of deze stenen op de juiste manier gedolven zijn. Zo weet u als klant zeker dat de gebruikte producten in uw sieraden vanuit goede omstandigheden zijn gedolven en verwerkt.

Cober wil graag bijdragen aan de leefomstandigheden van mensen die het zware werk doen om diamanten, edelstenen en goud uit de grond moeten halen. Daarom streeft Cober naar het gebruik van goede producten.

Deel je artikel!

Share to Google Plus