Meer doen met artikel marketing

Artikel marketing is een manier die je op meerdere manieren toe kunt passen. Jij kunt een verhaal schrijven en deze online plaatsen op een artikel marketing website. Deze plaatst het artikel van jou online op een website en zo kun je het tonen aan het grote publiek. Maar er is meer.

Geld verdienen met een artikel

Jij kunt bij veel websites geld verdienen met je artikel. Dit doe je door een artikel te schrijven en deze te laten plaatsen. Een aantal websites geeft je hierbij de mogelijkheid om je adsense id mee te geven en zo geld te verdienen met adsense. Jij krijgt betaald voor iedere klik op de advertentie in jouw artikel. Een vetpot is dit vaak niet maar wel een leuke manier om wat bij te verdienen.

Backlinks door artikel marketing.

De meest toegepaste manier is het verkrijgen van backlinks voor je eigen website. Kort gezegd: Jij plaatst een artikel. Voegt een backlink toe naar je website en jouw eigen website stijgt in Google. Zo als ik al zei is dit kort gezegd want er zit een gevaar aan het indienen van artikelen, anderzijds is er veel meer uit te halen.

Webmasters opgelet.

Als eerste het gevaar van artikel marketing. Niet iedere website is geschikt om een artikel plaatsen. Het kan wel maar zal je website waarschijnlijk schade toe brengen aan je serps. Hoe test je dit. De manier die ik toe pas is als volgt. Ik kijk niet naar pagerank of hoe mooi de website er uit ziet. Ik pas het volgende toe. Ik kopieer de titels van de artikelen en plak deze in Google. Als ik deze op de eerste pagina’s terug vind in de zoek resultaten bekijk ik nog een paar titels. Komen deze redelijk terug is het goed. Verder test ik dit zelf door een artikel in te dienen. Deze link ik nog niet aan de website waar ik naar toe wil linken. Meestal pak ik een andere website van mij om te testen wat er gebeurt. Komt deze goed door naar een week of twee dan pas plak ik de link er in. Op die manier voorkom je schade.
Om je links meer waarde te geven zijn er ook een paar manieren om dit te bevorderen. Allereerst het toepassen van de link van het artikel in sociale media. Daarnaast kun je ook weer backlinks naar je artikel toe voegen. Dit hoeven er niet eens veel te zijn maar geven daarbij de backlink veel meer waarde.

Nog een aantal belangrijke tips:

Schrijf je artikel met H1 H2 en H3 koppen/titels

  • Voorkom keywoord spamming
  • Gebruik afbeeldingen
  • Gebruik Youtube video’s
  • Schrijf minimaal 250 woorden

Als je een beetje oplet kun je alle gevaren van artikel marketing naast je neer leggen. Pas de bovenstaande tips toe en zo creeer je zeker waarde voor je eigen backlinks en de zoekresultaten van je websites.

Deel je artikel!

Share to Google Plus