Wat is er mooier dan een echte houten vloer. Wanneer u hiernaar op zoek bent is het wellicht verstandig om een keer Okan uit te proberen. Deze houtsoort is erg geliefd en heeft ooi een mooie glans. Dit haalt dan ook direct uw hele woonkamer op. Want een goed ingericht huis begint wat ons betreft bij een goede vloer. Wanneer deze eenmaal ligt zal je waarschijnlijk ook niet meer zo snel een nieuwe nemen. Belangrijk dus om hier goed over na te denken bij de aanschaf. Hiermee voorkom je echt problemen achteraf.

 

Het gebruiken van Okan

Anders dan je uit de titel van dit artikel zou vermoeden kun je Okan ook gebruiken in de waterbouw. Een damwand kun je heel goed maken van deze houtsoort. Wanneer je het op je vloer in de woonkamer legt krijg je daardoor een wat grove indruk. Wanneer dit past bij de stijl die je wilt hebben kan het echt heel erg mooi staan. Bij een maritiem interieur kun je de houtsoort dan ook goed gebruiken. Daarbij is het hout ook nog eens duurzaam. Hiermee voorkom je dat het hout je hele leven lang meegaat. Zeker voor in een land als Nederland is dit de ideale houtsoort. Wanneer we berichten over de zeespiegelstijging lezen is de kans groot dat we de komende decennia natte voeten krijgen. Met Okan op de vloer is dit geen probleem. Dit hout trekt niet krom wanneer het nat wordt waardoor je het gewoon kunt laten liggen na een overstroming.

Bewerken voor het leggen

Voordat de vloer wordt gelegd moet het hout natuurlijk nog bewerkt worden. Dit is in het geval van Okan best ingewikkeld. Dit komt doordat het draadverloop best ingewikkeld is. Hiermee moet men rekening houden bij het schuren en gladmaken van het hout. Het is dus aan te raden om hiervoor een vakman in de arm te nemen. Hij zal begrijpen dat een snijhoek van tien graden wordt gehanteerd.

Deel je artikel!

Share to Google Plus