Indien uw kozijnen er aan toe zijn om vervangen te worden is het goed om na te denken wat voor materiaal u kiest. Ieder materiaal heeft namelijk haar eigen voordelen. Materialen als hout, aluminium en kunststof. Met het kozijnen vervangen heeft u namelijk ook een kans uzelf een voordeel te doen. Neem bijvoorbeeld de kunststof kozijnen. Die hebben een hoop voordelen ten opzichte van de houten voorgangers!

Staat de kozijnen vervangen bij u op het to-do lijstje en bent u benieuwd naar wat uw mogelijkheden zijn? Dan is het goed uzelf te laten informeren over de voordelen van verschillende soorten kozijnen. Hiervoor bent u bij De Noorder Glas aan het beste adres. Zij hebben alles in huis om u te voorzien van gepast advies en uitstekende kozijnen.

De kozijnen vervangen

Het is goed om te weten wanneer u kozijnen vervangen moet. De signalen zijn namelijk flink verschillend per soort gebruikt materiaal. Zo zijn de signalen bij de één wat makkelijker te signaleren dan dat ze bij de ander zijn. De voornaamste materialen en de signalen volgen hieronder.

Hout

Bij houten kozijnen is verslechtering van de kozijnen het makkelijkst te constateren. Hout kan namelijk ondergaan aan houtrot. Dit is te zien aan verf dat zich niet meer hecht en het hout dat er niet meer strak uit ziet. De aluminium en kunststof kozijnen zijn uitstekende vervangers hiervoor, omdat die vele malen langer mee gaan.

Aluminium

Aluminium kozijnen vervangen is minder vaak nodig dan bij houten kozijnen. Waaraan kunt u verslechtering dan herkennen bij aluminium? Dat kunt u zien aan de hoeveelheid krassen die erin zitten en verkleuring. Wanneer u dit constateert is het belangrijk deze spoedig te laten vervangen.

Kunststof

Bij de kunststof kozijnen zijn barsten, scheurtjes en/ of diepe krassen kenmerken van verouderd materiaal. Wanneer u dat constateer moet u de kozijnen vervangen. Het materiaal is namelijk verzwakt en kan een verslechterde integriteit hebben. De verslechtering is dan ook wel in een gevorderd stadium.

Contact opnemen en informatie

Heeft u geconstateerd dat uw kozijnen vervangen moeten worden en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Geef hen dan snel een belletje voor advies of lees gerust verder op de website!

Deel je artikel!

Share to Google Plus