Zelf doen of laten doen, dat is een vraag die veel mensen zich afvragen als er glas vervangen moet worden. Tegenwoordig kan je zelf vrij gemakkelijk aan een raam komen waardoor het zelf plaatsten van een ruit al een stuk aannemelijker klinkt. Daarnaast staan er op internet enorm veel filmpjes waarin wordt uitgelegd hoe je het beste een ruit kan vervangen. Maar is dit nou wel zo verstandig? Moet glas niet gewoon vervangen worden door een professional? Iemand die hier echt voor geleerd heeft? Wij adviseren uiteraard wan wel, want glas vervangen laat je doen voor je eigen veiligheid.

Tips glas vervangen

Er zijn een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden als je er aan denkt om je ruit te laten vervangen.

  1. Goedkoop is vaak duurkoop

Natuurlijk is het vaak aantrekkelijk om naar de prijs van glas te kijken. Er zit namelijk nogal wat prijsverschil tussen de verschillende soorten ruiten. Waar goed op gelet moet worden is de isolatie waarden van het glas. In de meeste gevallen is goedkoper glas een stuk minder isolerend dan glas van een prijsklasse duurder. Op langer termijn kan je dus voordeliger uitkomen met een duurder stuk glas omdat je energierekening daarvan omlaag gaat.

  1. Glas heeft een keurmerk

Het klinkt misschien gek maar ook glas heeft een keurmerk. Dit keurmerk betreft niet alleen de kwaliteit van het glas, maar ook de kwaliteit van de leveranciers. Glas vervangen kan je dan ook het beste doen bij een bedrijf dat is aangesloten bij de branchevereniging FOSAG, of dat in het bezit is van het GBO-certificaat. Als je kiest voor een bedrijf dat is aangesloten bij een van deze twee opties, dan bent u gegarandeerd van 10 jaar garantie op de isolatie en op de plaatsing van het glas.

Deel je artikel!

Share to Google Plus