Als je jouw vijverwater gezond en leefbaar wilt behouden voor vissen en waterplanten dan dient het water de circuleren. Een vijverpomp kan hier uitkomst bieden. De pomp zuigt het water aan en aan andere kant verlaat het water de pomp weer om terug te stromen naar je vijver. De gesloten watercirculatie geeft meteen een ideale gelegenheid om het water te filteren. Met het juiste filter haal je afvalstoffen zoals zwavel, nitriet en ammoniak uit het water. Je kunt kiezen uit mechanische filtering (om vooral grovere vuildeeltjes uit het water te filteren), biologische filtering (belangrijke filtering wanneer je ook vissen houdt.) Je kunt als aanvulling ook een UV-filter bijplaatsen. Het UV-filter doodt ziektekiemen en bacteriën. Hou er echter rekening mee dat een UV-filter ook te veel goede bacteriën kan doden.

Het juiste filter

Welk filter is het meest geschikt voor jouw vijver? In het algemeen worden mechanische, biologische en UV-filtering gecombineerd. Een goed voorbeeld is het OASE vijverfilter. Deze firma heeft een breed aanbod van filtersystemen voor uw vijver. Het voordeel van de OASE vijverfilters is dat bijna alle onderdelen makkelijk zijn na te bestellen wanneer er eens iets versleten is of onverhoopt kapot gaat. Of je nu een vijverfilter zoekt voor een kleine tuin- of terrasvijver, voor een enorme natuurvijver met vissen en planten, OASE biedt voor elke situatie een bijpassend filter een geeft 2 jaar garantie op het brede scala aan filters.

Kies wijs!

Hou bij de keuze van het juiste filter altijd rekening met jouw vijver. Hierbij is het belangrijk om de juiste capaciteit te kiezen die past bij jouw vijverpomp en jouw vijver. Denk bij het aanschaffen en inrichten van een nieuwe vijver dus ook goed na. Wordt het vooral een vijver met vissen. Wil je juist geen vissen en slechts planten? Of wordt het toch een combinatie? Wat jouw keuze ook wordt of is: pas je filter hierop aan. Er is een pomp beschikbaar voor elke type vijver of toepassing.

Deel je artikel!

Share to Google Plus