Wanneer u een sloot aanlegt bent u waarschijnlijk ook op zoek naar een goede beschoeiing. Dit voorkomt in veel gevallen dat de kant afkalft waardoor de sloot binnen mum van tijd weer vol ligt met aarde. Wanneer dat gebeurd is het natuurlijk dweilen met de kraan open. Een stevige hardhouten beschoeiing zorgt ervoor dat de grond op zijn plek blijft en dat de sloot de oorspronkelijk beoogde grootte behoudt. Wanneer we het dramatiseren voorkomt het dus aardverschuivingen. Dit klinkt heel heftig, maar het is wel de werkelijkheid.

 

Beschoeiing materialen

Beschoeiing kunt u maken van verschillende soorten materialen. Het kan natuurlijk van metaal, mar meestal wordt hout gebruikt. Dit kunnen we meestal beter gebruiken voor een beschoeiing omdat de duurzaamheid hier groter is. Een goede partij houdt bij het ontwerpen en kiezen van een houtsoort altijd rekening met de wensen van de klant. Er zijn veel verschillende variatiemogelijkheden te kiezen bij het bepalen van het bepalen van de houtsoort. Ook de dikte speelt hierin een rol. Wanneer er veel grond tegengehouden moet worden gebruik je vaak een dikkere houtsoort. Bij het tegenhouden van minder grond of een lichter grondtype gebruik je vaak ook een dunnere houtsoort. Dit natuurlijk ook om geld te besparen door efficiënt materiaalgebruik.

 

Combi-schot

Veel bedrijven zien in dat het hard nodig is om te innoveren. Hiermee proberen ze de concurrentie continu een stap voor te zijn. Ook in de markt van de beschoeiing is men met regelmaat bezig met vernieuwingen. Zo bestaat momenteel bijvoorbeeld het combi-schot. Hierbij wordt er gewerkt met twee verschillende houtsoorten. De ene houtsoort kan goed tegen water en bevindt zich onder de waterlijn. Een hardhouten gedeelte dat boven de waterlijn ligt kan minder goed tegen water. Deze houtsoort is echter wel goedkoper en oogt mooier. Hierdoor bespaar je geld en ben je goed bezig voor de omgeving. Het oog wil namelijk ook wat.

Deel je artikel!

Share to Google Plus