Een tuinhekwerk is een hekwerk welke om de tuin wordt geplaatst om het gebied af te bakenen. Een tuinhekwerk komt voor in een aantal verschillende vormen, waaronder staafhekwerk, sierhekwerk en gaashekwerk.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe deze hekwerken vooral gebruikt worden.

Gaashekwerk

Gaashekwerk is een hekwerk dat bestaat uit palen die aan elkaar verbonden worden met een dwarsligger die aan de bovenkant bevestigd is. Hier wordt gaas van staal aan verbonden.

 

Een gaashekwerk wordt veelal gebruikt om grote tuinen, erven en bedrijfsterreinen af te bakenen. Het gaat hierbij vooral om de functionaliteit, waardoor uiterlijk er niet veel toe doet.

Sierhekwerk

Een bekende vorm van tuinhekwerken zijn sierhekwerken. Sierhekwerken zijn op maat gemaakte hekwerken die bestaan uit verfraait staal met bijvoorbeeld punten of figuren. Deze hekwerken zijn mooi om te zien en mogen dan ook gezien worden.

Sierhekwerken kunnen gecombineerd worden met andere hekwerken, zo staat er bijvoorbeeld om het erf een gaashekwerk, maar staat bij de voordeur een sierhekwerk.

Staafhekwerk

Een staafhekwerk lijkt veel op een gaashekwerk. Echter is het grote verschil dat er tussen de palen geen gaan is gespannen, maar dat er matten op bevestigd zijn.

Het voordeel van staafhekwerk in vergelijking met gaashekwerk is dat het een stuk steviger is dan gaas.

Een gaashekwerk moet elk jaar opnieuw gespannen worden, terwijl je hier met een staafhekwerk geen last van hebt.

Op een staafhekwerk kun je ook een mooie klimop laten groeien. Daarom staat een staafhekwerk mooi in de tuin en kan het bijna overal mee gecombineerd worden.

Deel je artikel!

Share to Google Plus