Een mens wordt pas gelukkig als een groene tuin helemaal tot in de puntjes af is gewerkt. Wie wil dat nu niet een perfecte tuin aar men urenlang in de zon kan genieten terwijl men een glaasje wijn drinkt en terwijl men een boek aan het lezen is onder het gezang van de vogeltjes. Een tuin kan nog zo perfect zijn, maar als je geen privacy hebt, kan je iedereen zien zitten en voel je je niet meer veilig in je eigen tuin. Je kunt door een beton schutting beton schutting te plaatsen een hoop privacy winnen in de tuin. Er bestaan zoveel soorten schuttingen hoe weet je nu elke schutting je moet nemen voor de tuin af te werken?

Moderne schutting

Een moderne schutting zal ervoor zorgen dat je tuin een nog beter aanzien krijgt van buitenaf. Prachtige strakke lijnen en een modern design dat ideaal past bij een groene afgewerkte tuin. Schuttingen zijn afgewerkt met hardhout dat behandeld werd tegen vocht en water. Zo kan je bijvoorbeeld rechte schuttingen laten plaatsen in plaats van gebogen schuttingen. Gebogen schuttingen maken je tuin eigentijds en modern.

Klassieke schuttingen

Er wordt de dag van vandaag nog veel gebruik gemaakt van de klassieke houten schutting. Het verschil tussen klassieke schuttingen zitten hem in het houtwerk. De houten planken worden vertikaal geplaatst en er wordt voor de afwerking gekozen om er groene klimop op te hangen. Deze trend kende men al een honderd jaar geleden en zeker bij oudere huizen wordt deze trend nog doorgezet.

Composiet schuttingen

Composiet is een hoogwaardig product dat gemaakt is uit hout en deels uit kunststof. De levensduur is minimaal 10 jaar tot levenslang. Veel mensen zouden voor composiet schuttingen kiezen omdat dit nauwelijks onderhoud vraagt. Het volstaat om deze soort schutting één keer per jaar grondig te reinigen met de hoge drukreiniger en nog een bijkomend voordeel is dat je de schuttingen zelf gemakkelijk in elkaar kunt zetten.

Schuttingen in beton

Als je er iets voor over hebt, kan je een eigentijdse hout beton schutting laten zetten in beton. Deze kost wel een centje meer, maar je hebt er levenslang plezier van. De omheining kan worden afgewerkt met bakstenen zoals een huis. Men maakt dan meestal plaats voor bloembakken om er een plantenhoek van te maken.

Deel je artikel!

Share to Google Plus