Af en toe is het lekker om in de zon te zitten, maar dit moet je nooit de hele dag doen. Tussen 12 en 4 in de middag is het sowieso beter om uit de zon te blijven, aangezien de zon dan het sterkst is en je huid echt flink kan verbranden. Wil jij uit de zon op het heetst van de dag of zit je eigenlijk nooit graag in de zon? Dan kun je een schaduwdoek aanschaffen om een extra plekje schaduw te creëren in je tuin. Wil je alleen geld investeren in een schaduwdoek die je eenvoudig kunt ophangen, dicht kunt doen en goed kunt bedienen? Dan investeer je in een zogeheten harmonicadoek.

De harmonicadoek: wat is dat precies?

Een harmonicadoek is een speciaal soort schaduwdoek die je extra gemakkelijk kunt bedienen. Je kunt de doek gemakkelijk uitspreiden om in de schaduw te zitten, maar je kunt de doek ook op ieder gewenst moment weer in elkaar vouwen. Waar andere schaduwdoeken permanent uitgeklapt zijn of met wat meer moeite uitgeklapt en ingeklapt worden, is dit bij de harmonicadoek niet het geval.

De harmonicadoek: voor wie geschikt?

Iedereen kan een harmonicadoek aanschaffen voor in de tuin, maar deze doek is voornamelijk geschikt voor mensen die de ene keer wel en de andere keer niet in de schaduw willen zitten. Vind jij het bijvoorbeeld lekker om in de zon te zitten als deze nog niet zo sterk is? Dan klap je de doek in. Wordt het te warm in de middag of wil je niet dat je huid beschadigt door de sterke stralen van de middagzon? Dan klap je de doek uit om direct in de schaduw te zitten.

De harmonicadoek is uitermate geschikt om boven een terras op te hangen. Zo zit je altijd in de schaduw op het terras als je dit prettig vindt, voor een op en top geslaagde zomer.

Deel je artikel!

Share to Google Plus