Er zijn talloze verschillende soorten tuinhuizen te koop in allerlei ontwerpen, maten en stijlen. Veelal zijn dit tuinhuizen in standaard maten. Toch kan het zijn dat je een tuin hebt met speciale hoeken en dat een standaard afmeting tuinhuis daar niet past. Of je vind ondanks de grote keuze geen tuinhuis die aan jouw wensen en smaak voldoet. Dit houdt niet in dat je dan helemaal geen tuinhuis in je tuin kunt plaatsen. Je kan in dat geval namelijk een tuinhuis op maat laten maken.

Het voordeel van een tuinhuis op maat

Het grote voordeel van een tuinhuis op maat is dat je een volstrekt uniek tuinhuis in je tuin hebt staan dat volledig overeenkomt met jou eisen en wensen. Ook als de tuinhuis speciale afmetingen moet hebben in verband met de ruimte in de tuin, is dit mogelijk met een tuinhuis op maat. In principe is elk onderdeel aan je tuinhuis zelf op maat te laten maken, zodat jijzelf de uitstraling van je tuinhuis kunt bepalen. Je bent niet gebonden aan de maten en het uiterlijk van een standaard tuinhuis, waardoor je een tuinhuis in je tuin hebt staan die je niet ergens anders zult tegenkomen. Uiteraard zal een tuinhuis op maat wat duurder zijn, maar het is de investering waard als je zelf je unieke tuinhuis in je tuin hebt staan wat ook de waarde van je woning zal verhogen.

Extra mogelijkheden

Naast een eigen ontwerp, het soort materiaal en details kun je ook allerlei extra mogelijkheden toevoegen aan je tuinhuis op maat die niet in standaard tuinhuizen aanwezig zijn. Je kunt je tuinhuis bijvoorbeeld extra goed laten isoleren, speciale soorten hang- en sluitwerk laten aanbrengen of rekening houden met de plek waar stopcontacten moeten komen. In principe heb je met een tuinhuis op maat alle vrijheid.

Deel je artikel!

Share to Google Plus