Uit onderzoek is gebleken dat kaasplankjes behoren tot de ultieme zomeravondtraditie. Naast de Fransen pikken ook Nederlanders graag een kaasje op een kaasmesje. De gemiddelde Nederlander houdt naast een lekkere brokkelkaas natuurlijk ook van een mooi plateau waarop de camembert en de blauwe schimmelkaas worden geserveerd. Naar mooie planken is dan ook steeds meer vraag de afgelopen jaren. In dit artikel bespreken we verschillende soorten.

 

Bamboe

We zien dat steeds meer mensen naar natuurlijke materialen trekken. Ook in de markt van de kaasplankjes gaat men met deze rage mee. Het best verkochte artikel op dit moment is de bamboe presenteerplank. Hierdoor heb je een duurzaam geproduceerd product dat ook nog eens lang meegaat. Midden op het product vindt u een steen die u eventueel warm kunt maken. Hierdoor zullen de kaasjes een klein beetje smelten, wat net een iets andere smaak geeft. Zeker wanneer je dit doet bij een schimmelkaas komen de aroma’s nog meer vrij. Volgens de echte liefhebber geeft dit nog meer jeu aan de smaak.

 

 

Kaasplankjes op vakantie

Ook op vakantie eten we graag een stukje brie weg. Wellicht wel op een baguette. Daardoor zijn er ook heel kleine plateau’s die u makkelijk meeneemt op vakantie. Met zo’n klein plateau bespaar je veel ruimte in je koffer, maar heb je wel de luxe dat je de kaas niet zo uit de verpakking hoeft te eten. Dit ziet er vaak wat armoedig uit. De meeste mensen hebben een andere schaal gemeten. Met een beetje passen kunnen er zeker twee verschillende kaasjes op het plankje liggen.

 

Plank met mes

Daarnaast is er ook een plank met een mes erbij. Er zit een gleuf in de plank waar je het mes eenvoudig in kunt schuiven. Hierdoor hoef je nooit naar een mes te zoeken wanneer je de kaas serveert aan het bezoek. Ook voor het bezoek is het handig dat ze na het snijden van de kaas het mes weer terug kunnen stoppen in de plank. Zo slingert het mes niet gevaarlijk rond over de tafel.

Deel je artikel!

Share to Google Plus