Een traditionele open haard is een mooi stuk om in een woning te hebben. Meestal wordt de schouw mooi versierd met motiefjes of afbeeldingen. Ook zijn ze er natuurlijk zonder enige versieringen. De open haard vormt ook het hart van het huis. Echter is het heel veel werk om een open haard bij te houden. Het moet continue schoon gemaakt worden en wanneer het vuur brand moet er telkens nieuw hout bij gedaan worden. Daarnaast moet je continue op brand gevaar letten. Kortom, een open haard is veel werk waar niet iedereen altijd even veel zin in heeft. Gelukkig is er een goed alternatief op de markt, dat is de elektrische haard!

 

De inbouw van een elektrische haard

Zoals hierboven is gesteld, een elektrische variant heeft weinig ruimte nodig. Dit komt doordat het geen hitte of rook kwijt hoeft. Een ideale oplossing is om de nieuwe, elektrische variant in een al bestaande schouw te plaatsen. Deze is gemakkelijk te plaatsen en er hoeven geen aanpassingen gedaan te worden aan de huidige schouw. Verder hoeft er alleen maar rekening gehouden te worden met de plaatsing van een stopcontact. Het is namelijk wel belangrijk dat er eentje in de buurt zit. De haard moet namelijk verbonden zijn aan een stopcontact om te kunnen functioneren. Verder kan de haard ook nog op andere plekken geïnstalleerd worden. Denk hierbij aan een salon tafel. Dit geeft een heel uniek effect en is volkomen veilig.

 

De werking van een elektrische haard

De reden dat deze zo veilig is, is dat de haard op elektriciteit werkt. Verder werkt de haard met mist. Wat er gebeurd is het volgende: het systeem van de haard wekt een mist op in de behuizing. Vervolgens treden verschillende lasers in werken en die projecteren dan vlammen op de mist. Doordat dit op de mist word geprojecteerd lijken de vlammen dus levensecht omdat het een 3D effect heeft.

Deel je artikel!

Share to Google Plus