De Zweedse boxspring is een vast onderdeel geworden van de Nederlandse slaapkamer. Maar wat maakt deze boxspring nu zo gewild? De Scandinavische boxspring makers staan bekend om hun gevoel voor design en hun innoverende kijk op de benodigdheden voor een prettige boxspring. De Zweedse boxspring is praktisch en prettig in gebruik. De boxsprings uit Noord-Europa staan bekend om hun schoonheid en puurheid. De samenstelling van een een boxspring met een gestoffeerd matras en een topmatras, ook wel een topper genoemd, heeft ervoor gezorgd dat deze type boxspring populair en veelgebruikt is.

Zweeds slapen

Met Zweeds slapen wordt gedoeld op een bepaalde soort boxspring, die om hetzelfde slaapgemak ook de Zweedse boxspring wordt genoemd. De Zweedse boxspring staat bekend om haar slaapcomfort en gebruiksgemak. Door de combinatie van hoogwaardige materialen en de geavanceerde boxspringcombinatie is het gemak bij een Zweedse boxspring van een ongekend niveau. De Zweedse boxspring wijkt af van andere boxsprings vanwege de matras met pocketvering, met daar bovenop een dekmatras welke is samengesteld uit paardenhaar of natuurlatex. De bekleding van de boxspring bestaat uit katoen en/of zijde en/of wol. Vaak zijn de boxspring en de matras ook in hun geheel bekleed, waardoor de boxspring combinatie tweedelig is. De unieke samenstelling zorgt voor een verhoogde ventilatie en vochtregulatie, een verbeterde warmte-isolatie en een maximale levensduur.

Natuurlijke materialen

De Zweedse boxspring heeft een samenstelling die bestaat uit natuurlijke materialen:

  • Paardenhaar: paardenhaar zorgt voor een heerlijk donzig gevoel en valt op een prettige manier rondom het lichaam. Wel is paardenhaar minder ondersteunend en houdt het de warmte vast. Voor mensen die het snel warm hebben is paardenhaar minder gunstig.
  • Natuurlatex: natuurlatex staat bekend om het ventilerende karakter en is uiterst soepel. Tegelijkertijd zorgt het voor een maximale ondersteuning en een verkoelend effect. Daarnaast staat natuurlatex bekend om de duurzaamheid.

» Wil je gericht advies over de Zweedse boxsprings of boxsprings in het algemeen? Vraag dan om meer informatie bij de productkenners van onze boxspringfabriek.

Deel je artikel!

Share to Google Plus