Kippen houden in de tuin is een enorm leuke hobby. Echter heeft de een voorkeur aan kippen die eieren leggen en de ander heeft dat liever niet. Daar zijn dan ook diverse keuze mogelijkheden in wanneer je kippen gaat houden. Het ene kippensoort legt eenmaal wegens genetische bepaling meer eieren dan de ander. Daarbij kun je vaak ook kiezen uit diverse kleurslagen en groottes en ga zo maar door. Bijvoorbeeld bij de wyandotte kriel! Dat is wat kippen houden ook leuk maakt. Zo kan je ook een Haan in het hok plaatsen en kijken wat voor kleuren kippen je ‘krijgt’ uit de eieren!

Er zijn kortom eindeloos veel mogelijkheden als we het hebben over kippen houden. Zo vindt de een het leuk om ze te fokken en de ander wilt graag eieren en noem het maar op. De wyandotte kriel is bijvoorbeeld zo’n kip die veel eieren ligt.

Wyandotte Kriel

Uit alle kippensoorten waar je uit kiezen kunt, is dit ras wel een hele bijzondere. Met veel keuze mogelijkheden zijn zij een kippensoort dat veel variaties kent in eigenschappen en kleuren. Dat is waarom het een breed gewaardeerd kippensoort is onder de kippenhouders. Daarbij zijn ze ook nog vaak erg broeds waardoor ze veel eieren leggen. Zo kan je op jaarbasis van 80 tot wel 245 eieren verwachten van je kip!

De wyandotte kriel komt van oorsprong uit de Verenigde Staten en heeft zich inmiddels ook in Europa gevestigd. Hier zijn ze inmiddels dan ook alweer enorm populair geworden vanwege alle kleurslagen en de broedsheid van de kip.

Eigenschappen

De wyandotte kriel is van zichzelf een kip met een vriendelijk en bovendien rustig karakter. Veel last zal je dus niet hebben van de kippen. Dit maakt ze ook geschikt voor kinderen en om in een leuk hok in de tuin te zetten. Ook is de krielvariant een betrouwbaar broeds.

Contact opnemen

Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn om je eigen wyandotte kriel kippen in de tuin te zetten? Lees snel verder op de website of bel gerust even om te informeren!

Deel je artikel!

Share to Google Plus