Heeft u er ook last van? Wildvreemde katten die zich een weg banen door het bestaande kattenluik of die door de geopende voordeur naar binnen komen? Onthoud dan dat uw eigen kat daar nog veel meer last van heeft. Katten hechten namelijk enorm sterk aan territoria! En wanneer een wildvreemde kat het territorium van uw kat binnen komt, kan uw eigen kat zijn territorium gaan afbakenen. Dit doen ze dan door op meerdere plaatsen in huis hun geur (urine) achter te laten. Iets wat u natuurlijk niet wil. Ook kan het zijn dat ze hun territorium verlaten. Dit heeft dan weer tot gevolg dat uw kat alleen nog maar buiten wil zijn en eigenlijk niet meer binnen komt. De gezondheid van uw kat zal hier onder lijden want het kattenvoer staat meestal toch ergens in huis uitgestald!

 

Om deze gevolgen te voorkomen is het raadzaam een stevig kattenluik te monteren. Het liest een kattenluik dat reageert op een microchip. Want tegenwoordig zijn veel van onze katten gechipt door de dierenarts en enkele kattenluiken kunnen deze microchips herkennen. Het kattenluik ontgrendelt in dat geval alleen wanneer er een bekende microchip voor het luik staat. Op die manier weet u dat er alleen katten binnen komen die vooraf door u geregistreerd zijn. Een prettig gevoel toch?

 

Het meest verkochte kattenluik is het SureFlap kattenluik. Het Sureflap kattenluik is zeer robuust uitgevoerd zodat katten het niet zomaar open krijgen. Met behulp van de microchip herkenner ontgrendeld het luik alleen bij uw eigen kat. U kunt dit kattenluik ook voorzien van tijdsloten waarmee u bepaald gedurende welke periode uw kat naar binnen of buiten mag. Dit, in combinatie met de microchip, zorgt er voor dat u ten alle tijden in control blijft!

Deel je artikel!

Share to Google Plus