Het schoonhouden van de werkomgeving is een belangrijk element voor het werkplezier, maar ook voor de gezondheid van de medewerkers. Het afval moet worden opgehaald, de kopjes fris afgewassen, toilet schoongemaakt en de bureaus afgenomen. Alleen op die manier blijft de werkomgeving fris en werkbaar.

Wat niet vergeten mag worden, is dat de ramen ook eens in de zoveel tijd gewassen moeten worden. Glasbewassing is een klus waar niet iedere onderneming over na zal denken, maar moet toch echt gebeuren. De vraag is echter of je dit zelf kunt blijven doen, of dat het verstandiger is om dit uit te besteden aan een professioneel schoonmaakbedrijf.

Glasbewassing zelf doen

Voor kleinere bedrijven zal het rendabel kunnen zijn om de glasbewassing in eigen beheer te houden. Jouw eigen medewerkers zullen zich meer verbonden voelen aan het bedrijf, waardoor ze zich ook meer willen inzetten voor een schone werkomgeving. Daarnaast is het over het algemeen zo dat eigen medewerkers flexibeler zijn.

Hoeft er eens wat minder te worden schoongemaakt? Dan kunnen deze mensen gewoon weer aan het werk. Zo houdt je grip op de zaken. En wanneer de ramen erg vies zijn door stoffigheid in de zomer, of door viezigheid in de winter? Dan zijn de ramen binnen mum van tijd weer schoon.

Professioneel schoonmaakbedrijf SVP

Het klinkt natuurlijk leuk om jouw eigen medewerkers op een trapje met een borstel en emmer te zetten, maar is dit verantwoord? Een professioneel schoonmaakbedrijf heeft ten eerste meer kennis over het schoonhouden van de werkomgeving. Ten tweede hebben zij alle benodigde materialen om aan de slag te gaan. Dat maakt dat zij sneller en beter schoon kunnen maken dan een leek op dit gebied.

Ook spreekt ervaring dat glasbewassing een ondergeschoven kindje is als mensen dit zelf moeten doen. Door een onderhoudscontract af te spreken, komt het schoonmaakbedrijf langs wanneer dit nodig is voor glasbewassing. Met SVP Schoonmaak kan je afspraken maken voor een goede glasbewassing.

Deel je artikel!

Share to Google Plus