Senioren hebben vaak moeite met het in- en uitstappen van het bed. Ook het opmaken begint met een steeds hogere leeftijd een steeds groter probleem te worden. Om dergelijke taken te verlichten zijn er speciale seniorenbedden ontwikkeld. Belangrijk om te weten is echter dat deze niet voorbehouden zijn voor senioren. Heb je lichamelijke klachten of ben je gewoon een lang persoon? Dan kan een seniorenbed ook voor jou een uitkomst bieden.

Wat zijn seniorenbedden?

Seniorenbedden zijn in de eerste plaats al hoger dan een regulier bed. Dat betekent dat het een stuk gemakkelijker is om in- en uit te stappen. Bovendien moet je, dankzij de hogere bedden, je ook niet bukken om het bed op te maken wat dan weer wonderen doet voor je rug. Ook huishoudelijke taken zoals stofzuigen onder het bed worden er een heel pak simpeler op. Een tweede grote voordeel is dat seniorenbedden beschikken over een verstelbare bedbodem. Jouw rug even omhoog zetten in de ochtend om op een rustige manier wakker te worden? Geen enkel probleem. De benen even laten ontspannen door deze omhoog te leggen? Ook dat is perfect mogelijk dankzij de verstelbare bedbodem. Bovendien is het ook zo dat een echt seniorenbed op maat gemaakt wordt.

Gezond slapen

Het feit dat het seniorenbed op maat gemaakt wordt zorgt ervoor dat deze volledig op jouw wensen is afgestemd. De correcte hoogte, mogelijkheden tot verstelling en ga zo maar even door. Gezond slapen zou dan ook geen enkel probleem mogen zijn. De hoge kwaliteit van een op maat gemaakt seniorenbed verzekert niet alleen een veilig ontwerp, maar ook een gouden nachtrust. Bovendien zijn er ook nog tal van accessoires op de markt die het seniorenbed nog meer comfort geven. Transferbeugels, een bedgalg, dekenboog of verstelbaar bedhek behoren stuk voor stuk tot de vele mogelijkheden.

Deel je artikel!

Share to Google Plus