U wilt graag een haard in de woonkamer bouwen maar weet niet zeker of dat wel kan. Misschien lopen er op de plek waar de haard zou moeten komen wel allemaal leidingen en kabels door uw huis. Of misschien wilt u wel een schilderij ophangen op een plek waar een waterleiding blijkt te lopen. Het is in alle gevallen het handigst om vooraf te onderzoeken of u in een muur kunt boren. Hoe u dat kunt doen? Door met leidingdetectoren te werken. Deze apparaten voorkomen dat u later met een vochtmeter in de weer moet.

Iedereen kent de inspectiecamera wel die in het ziekenhuis wordt gebruikt bij operaties of inwendige onderzoeken. Maar wist u ook dat zo’n inspectiecamera ook wordt gebruikt op de bouwplaats? Misschien niet, maar toch is het de waarheid. Niet dezelfde natuurlijk, maar het idee is wel hetzelfde.

Dit geldt ook voor een vochtmeter. Die is in de bouwwereld heel bekend, maar wordt ook in andere vakgebieden gebruikt. In de bouw is het ook niet zo vreemd dat een vochtmeter tot de standaarduitrusting behoort. Bij het leggen van een vloer is het bijvoorbeeld van belang om niet te werken in een vochtige ruimte. Dit kan er namelijk toe leiden dat de planken of zeilen kromtrekken nadat ze er een paar dagen in liggen. Niet echt handig, natuurlijk.

Waar kunt u leidingdetectoren kopen?

Wilt u nou weten waar u zo’n inspectiecamera kunt kopen? Nou, dat is eigenlijk heel simpel. U vindt ze namelijk allemaal in onze webshop. Daar vindt u overigens niet alleen van dit soort gereedschap, maar ook boormachines, bladblazers en alles wat u verder maar kunt bedenken.

Klust u dus graag, vanuit uw werk of gewoon lekker thuis? Neem dan snel eens een kijkje op onze site. We weten zeker dat u er wel wat tegenkomt dat u eigenlijk heel goed kunt gebruiken. In dat geval heeft u het al na een paar dagen in huis.

Deel je artikel!

Share to Google Plus