Huidziekten

Huidziekten komen erg veel voor. Je hebt ook erg veel soorten huidziekten.
De term huidziekten is ook meer een verzamelnaam van diverse ziektes op of aan de huid.

Kenmerken:

Een aantal kenmerken van huidziekten zijn.
– rode kleur
– jeuken
– droog of juist erg zweterig
– haaruitval
– pijnlijke huid
– huis schilfers

Een huidziekte is soms niet meteen te herkennen omdat er ook zoveel soorten zijn. Om te weten van welke huidziekte jij last hebt zal je een specialist moeten raadplegen.
Enkele huidziekten zijn bijvoorbeeld: wondroos, eczeem, acne, allergie, enzovoort.
Hieronder eczeem, een veelvoorkomende huidziekte omschreven.

Eczeem:

Eczeem is een veelvoorkomende huidziekte. Jongeren hebben hier veel last van. Vaak groeit iemand hier overheen maar dit gebeurt niet altijd.
Eczeem is vaak erg gevoelig, het jeukt en de huid lijkt erg geïrriteerd.
Op internet zijn erg veel verhalen over eczeem te vinden en ook erg veel middeltjes ertegen. Niet elk middeltje helpt bij iedereen.
De oorzaak van eczeem is ook niet altijd goed te vertellen. Dit is bij iedereen verschillend. Het heeft te maken met aanleg, allergie, gezonde leefgewoontes, etc.

Herkennen huidziekte:

Omdat een huidziekte niet altijd te herkennen is aan zijn uiterlijke kenmerken kan men er ook voor kiezen een stukje huid te onderzoeken met een microscoop. Dit noemt men een huid biopt. Laat zo’n onderzoek altijd uitvoeren door een specialist!
Een specialist kan zijn de huisarts, een dermatoloog of in het ziekenhuis de dermatoloog. De dermatoloog is een arts gespecialiseerd in ziekten op de huid. De specialist zal vaak goed weten welk medicijn je het best kunt nemen.

Deel je artikel!

Share to Google Plus