Een opkomende trend zijn foamrollen en fitness. Maar wat zijn foamrollen dan precies en wat voegt het toe aan de fitness? In deze tekst kun je meer informatie hierover vinden.

Foamrollen

Foamrollen zijn rollen van een soort schuim in verschillende afmetingen die je kunt gebruiken om je spieren flexibeler te maken. Je moet deze rollen als waren over je lichaam rollen, het is te vergelijken met een fitnessmassage. Dit is namelijk ook bedoeld om je spieren losser te maken, waardoor ze soepeler worden en sneller herstellen. Hierdoor kun je de gewenste oefeningen weer een stuk sneller uitoefenen.

De combinatie foamrollen en fitness

Foamrollen en fitness zijn eigenlijk een perfecte combinatie. Met behulp van foamrollen zorg je ervoor dat je minder snel spierpijn krijgt of last van andere blessures. Ook steeds meer sporters kiezen ervoor om ook foamrollen in hun fitnesstraining op te nemen. Zij gebruiken deze rollen vaak als warming-up en cooling-down. Er zijn ook mensen die de foamrollen gebruiken buiten de training, je kunt ook in het dagelijkse leven veel profijt hebben van de bijwerkingen. Je zult ook merken dat je minder snel last krijgt van je rug of nek als je veel achter de computer zit.

Kortom, door foamrollen te betrekken in je fitnessschema kun je profiteren van een hoop voordelen, zoals minder last van spierpijn en blessures.

Een foamroller kun je tegenwoordig overal kopen, maar niet iedere roller is van de juiste kwaliteit die je graag zou willen zien. Als je zeker wilt zijn van kwaliteit koop je bij hypertrophyfoamroller.nl 

Deel je artikel!

Share to Google Plus