Waarom je druiven dankbaar moet zijn

Wie houdt er nu niet van een lekker wijntje op z’n tijd? Het is niet alleen lekker om te drinken en gezellig om een glaasje te nemen. Nee, als je wijn drinkt krijg je ook nog eens druiven binnen. Zonder dit lekkere stuk fruit zou er helemaal geen wijn bestaan, want het is de basis van de wijn. In de wijngaard worden de smaken van de druiven ontwikkeld zodat je dat later weer terug kunt proeven. Het aantal druivensoorten voor wijn is enorm. Wie even onderzoek doet heeft zo een lange lijst met namen voor zich.

Een aantal druivensoorten op een rij

In het noorden van Italie vind je de druivensoort Barbera. De wijn die er gemaakt wordt is heel toegankelijk en heeft een hoog fruitgehalte. Het is belangrijk voor de wijn dat de druiven goed rijp zijn. De Malbec is een wat rustigere soort en geeft een rode wijn. Behalve in het zuidwesten van Frankrijk kom je ze ook tegen in het geboorteland van koningin Máxima. Daar hebben ze hun tweede thuis gevonden. Wereldwijd populair is de klassieke Merlot. Het geheim waardoor de wijn van deze soort zo lekker fruitig wordt? De Merlot wordt in een vrij koele wijngaard aangeplant. De nationale druif van Zuid-Afrika is de Pinotage. De rol van deze soort is belangrijk door zijn unieke status. De Pinotage is op z’n best in de buurt van de Atlantische of Indische oceaan. De laatste tijd is de Viognier erg in opkomst in druivenland. Deze soort wordt steeds populairder onder de wittedruivenrassen. Deze fruitige en krachtige soort bevat veel alcohol.

Deel je artikel!

Share to Google Plus