In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Spaanse en Italiaanse keuken, staat de Franse keuken bekend om haar diversiteit. Het eten in Frankrijk is namelijk veel meer dan croissantje of een crème brûlée!

Typisch Franse gerechten
De Franse recepten die wij kennen zijn onder andere tarte tatin, uiensoep en quiche. Het Franse recept boeuf bourguignon is ook erg bekend. Dit rundvlees wordt gestoofd in Bourgogne wijn. Met wat extra ingrediënten, zoals uitjes of champignons, heb je een typisch Frans gerecht! Bovendien wordt het bereid met typische Franse drank: wijn.

Een klassieker uit de Franse recepten is de cassoulet. Wellicht minder bekend, maar zeker niet minder lekker. Dit gerecht bestaat uit gestoofd varkensvlees en bonen. Je kunt ook kiezen voor eend of schapenvlees. Wat zeker ook een beroemd Frans gerecht is, is de escargot. Bij ons beter bekend als ‘slakken’. In een Frans restaurant veelal geserveerd als voorgerecht met wat stokbrood erbij.

Franse eetgewoonten
Frankrijk is natuurlijk één van de bekendste wijnlanden ter wereld. De Fransen nuttigen daarom graag een wijntje tijdens de lunch en het avondeten. Eten zien de Fransen vaak niet als een noodzaak, maar meer als een tijd om te ontspannen.

Tijdens het ontbijt eten Fransen vrijwel niets. Ze drinken een kopje koffie waar ze soms wat brood in soppen. In tegenstelling tot wat wij in Nederland gewend zijn eten de Fransen veelal ’s middags en ’s avonds warm. Het avondeten is rond acht uur in de avond, waardoor veel Fransen rond vier uur in de middag nog wat tussendoor eten: taart of wat koekjes.

Als je meer wil weten over de verschillende Franse recepten die er zijn, dan kun je online al veel informatie vinden. Kookboeken zijn er uiteraard ook genoeg! Bon appétit!

Deel je artikel!

Share to Google Plus