Uit onderzoek blijkt dat je beter met een elektrische tandenborstel je tanden kunt reinigen dan met een gewone tandenborstel. Je merkt het meeste verschil bij de ruimte tussen je tandvlees en je tanden. Dat is een kleine ruimte waar je met je manuele tandenborstel vaak niet goed bij kan, maar voor de elektrische tandenborstel is dat geen probleem.

Elektrisch poetsen

De elektrische tandenborstel maakt de correcte circulaties, waardoor je die niet zelf hoeft te verrichten. Het enige wat je hoeft te doen is de borstelkop op de goede plek te houden. Het borsteltje is ook kleiner bij een elektrische tandenborstel, zodat hij makkelijk op alle plekjes kan komen. Je kan hierdoor meer tandplak verwijderen. Wat ook een grote rol speelt bij het succes van de elektrische tandenborstel is de snelle bewegingen die hij maakt. Deze frequentie kun je nooit met de hand halen, wat inhoudt dat je veel beter reinigt in dezelfde tijd. Je hoeft je hand ook bijna niet te bewegen en raakt niet snel moe. Je elektrische tandenborstel zet zichzelf meestal uit, zodat je altijd de tijd neemt om te poetsen.

Maak geen schrobbewegingen

Beweeg je tandenborstel alleen als je hem wil verplaatsen naar een ander gedeelte van je gebit. De tandenborstel maakt zelf al de juiste poetsbewegingen, dus houd hem dan zo stil mogelijk. Laat de tandenborstel wel lang genoeg op dezelfde plek om hem zijn gang te kunnen laten gaan, maar zonder schrobbewegingen. Het is de bedoeling om elke tand apart aandacht te geven van de borstelkop.
Begin altijd met de juiste positie: de borstelkop moet onder een kleine hoek vlak onder het tandvlees aan de bovenkant van je boven- of ondergebit. Hard drukken is niet nodig. Je kunt dan namelijk de beweging van de borstel stremmen, waardoor de borstel niet optimaal reinigt. Laat hem nu even zijn werk doen op dezelfde plek. Vergeet niet de tussenruimte tussen tanden en kiezen als je van tand naar tand opschuift.

Belgen

Uit een enquête van Colgate blijkt dat Belgen wel wat meer aandacht mag besteden aan mondverzorging. Meer dan de helft van alle Belgen poets maar één keer per dag of per twee dagen hun tanden. Dat is veel te weinig en dat vindt bijna zes op de tien Belgen zelf eigenlijk ook. Als zij hun poetsgedrag niet veranderen zullen zij binnenkort met een kunstgebitje rondlopen van Peter Spoor, kunstgebit tilburg.

 

Succes!

Deel je artikel!

Share to Google Plus