Wanneer je niet lekker in je vel zit, kan het prettig zijn om hier met iemand over te praten. Wellicht vind je de stap om psychologische hulp te zoeken te groot. Daarnaast zijn er vaak lange wachtlijsten voor deze hulp en kan het even duren voor je daadwerkelijk aan de beurt bent voor een intakegesprek. Het liefst zou je meteen geholpen worden met je problemen. Dit kan wanneer je kiest voor het volgen van internet therapie, ook wel online therapie of e-therapie genoemd. Bij deze vorm van therapie kun je over het algemeen binnen enkele dagen na aanmelding al terecht bij een psycholoog.

Je kunt op internet met verschillende klachten terecht bij een online psycholoog. Je kunt hierbij denken aan een depressie, rouwverwerking, relatieproblemen, seksuele problemen, traumaverwerking of angst- en paniekklachten. Wil jij over één van deze dingen met iemand praten, maar durf je niet naar je huisarts toe om een doorverwijzing te vragen of heb je tijdens kantooruren geen tijd om langs een psycholoog te gaan? Dan zou internet-therapie wel wat voor jou kunnen zijn.

De voordelen van internet therapie
Dat er geen wachtlijsten zijn voor het volgen van internet therapie is slechts één van de vele voordelen van deze vorm van therapie. Er zijn meer goede punten. Je kunt de therapie bijvoorbeeld volgen vanaf je eigen computer en in je eigen tijd. Dit betekent dat je geen vrij hoeft te nemen van je werk en dat je zelf kunt kiezen vanaf welke locatie je de therapie volgt. Zo hoef je het thuis dus ook niet te vertellen. Wel krijg je een eigen behandelaar of psycholoog toegewezen voor de sessies die gespecialiseerd is in het gebied waar jij behandeling in nodig hebt. Daarnaast wordt er een persoonlijk behandelplan voor je opgesteld naar aanleiding van vragenlijsten die je invult. Op deze manier kun je met een aantal sessies al flink wat bereiken. Als na een aantal sessies blijkt dat je toch meer behandeling nodig hebt, kan je behandelaar je gemakkelijk doorverwijzen naar een psycholoog bij jou in de buurt.  Hier kun je de behandeling dan voort zetten.

Zie je hulp via internet wel zitten en weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Kijk dan eens op Internet-therapie.nl. Hier kun je binnen enkele dagen terecht zodat je kunt gaan werken aan een oplossing voor je klachten.

Deel je artikel!

Share to Google Plus