De laatste tijd heb je wat last van duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid en andere symptomen waardoor je je niet zo lekker voelt. De uitslag van de test die bij de dokter is gedaan is legionella. Je hebt een legionella besmetting opgelopen via het drinkwater uit de kraan. Er is een legionella behandeling beschikbaar zodat de legionella niet meer bij jou in het drinkwater zit. Wat is legionella precies en hoe komt het in je drinkwater? Dat zijn de eerste vragen die in je opkomt bij een besmetting, ook kun je je afvragen hoe een legionella behandeling in zijn werk gaat. Hieronder zal ik een aantal oorzaken benoemen die kunnen duiden op hoe legionella in het drinkwater is gekomen. De volgende keer zal hier dus geen last meer van hebben op het moment dat jij gebruik maakt van het drinkwater in je eigen huis.

Waar komt legionella vandaan

Legionella zit eigenlijk altijd al in je drinkwater, alleen dit zit er in zulke kleine concentraties in, dat je er helemaal geen last van hebt. Legionella is een bacterie, en bacteriën kunnen groeien in bepaalde ideale situaties. Denk bijvoorbeeld aan warmte en weinig beweging. Zo zit dat ook met legionella. Legionella kan zich verder ontwikkelen op het moment dat er stilstaand water is, en als het water tussen de 25 en 60 graden is. Een legionella behandeling zal dus inhouden dat deze condities tegen gegaan worden zodat deze bacterie wordt verwijderd.

Legionella voorkomen

Na een besmetting en legionella behandeling wil je natuurlijk voorkomen dat je de volgende keer dezelfde klachten krijgt. Zorg dus altijd dat je even het water laat stromen als je dit een periode niet hebt gebruikt. Zorg ook altijd dat er koud water mee bemoeid is. Het beste om deze bacterie niet binnen te krijgen is water te gebruiken wat in de koelkast heeft gelegen. Dat is namelijk de meest ongunstige situatie die deze bacterie kan hebben.

Deel je artikel!

Share to Google Plus