Legionella komt de laatste jaren steeds vaker voor. Een legionella besmetting is nu eenmaal zo opgelopen. Het is namelijk een bacterie die zich ontwikkelt in drinkwater, zeker als het stilstaan water is en ook nog perfecte tempraturen heeft. Een legionella besmetting komt vaak voor bij de zwakke bevolkingsgroepen en is aan een symptomen te herkennen. Het beste is om legionella te voorkomen in plaats van te behandelen, er zijn speciale bedrijven die ervoor kunnen zorgen dat de legionella die in het drinkwater zit wordt verwijderd, en dat je weer vrijuit gebruik kan maken van je eigen drinkwater in je eigen huis. Want water, dat wordt overal bij gebruikt.

De symptomen

Zoals ik zei heeft een legionella besmetting een aantal symptomen. Zo kun je koorts krijgen, en kun je het ook benauwd krijgen, dit komt door de kortademigheid die je krijgt. Bij de koorts horen ook rillingen, je hebt het eigenlijk warm en koud tegelijk. Een ander symptoom is verwardheid, je hebt alles niet zo goed meer op een rijtje en weet eigenlijk hoe dat nu precies kan. Bij een legionella besmetting kan je het gevoel krijgen dat je brak bent, je voelt je gewoon niet fit en je hebt last van hoofdpijn.

Wat kun je eraan doen

Een legionella besmetting is ontzettend vervelend, maar wat kun je hier nu het beste tegen doen? Je kunt eigenlijk niet zoveel aan een legionella besmetting doen, het beste is om deze gewoon te voorkomen. Dit kun je doen door niet teveel gebruik te maken van stilstaand water.

Soms kan je niet zeker weten of legionella bij jou in huis is, het beste wat je dan kan doen is een specialist inschakelen, deze specialist meet op een professionele manier of er een legionella besmetting had plaats kunnen vinden.

Contact

Wil jij zeker weten dat je geen legionella in huis hebt? Dan is het goed om even contact op te nemen met deze specialist.

Deel je artikel!

Share to Google Plus