Het is weer zo ver.. Tijd voor een kinderfeestje omdat een van de kinderen jarig is geweest. Maar wat gaan jullie doen? Er zijn zoveel verschillende activiteiten, blijven jullie thuis of trekken jullie erop uit? Organiseer thuis een creatief kinderfeestje! Plastic tafelkleed over de tafel en je bent klaar om te gaan.

k

Knutselen blijft leuk voor jong en oud. Creative kinderfeestjes zijn helemaal hip! En daarbij scheelt het in de kosten om thuis een feestje te organiseren. Verwelkom de kinderen met een glas kinderchampagne, maak deze extra feestelijk met een suikerrandje. Dit doe je makkelijk door twee diepe borden te pakken, de een te vullen met suiker en de ander met pure aanmaaklimonade. Doop de rand van het (plastic) champagneglas eerst in de aanmaaklimonade en vervolgens in de suiker. Een mooi rietje en parapluutje erbij en het feest kan beginnen. Maak de kinderen helemaal blij met een cupcake die ze zelf mogen versieren. Ondertussen kan de jarige rustig zijn of haar cadeautjes uitpakken.

Maar dan, hoe ga je de kinderen de hele middag bezig houden? Sla kinder-mozaïekpakketten in voor thuis! Haal het vieze tafelkleed wat vol met cupcakeversieringen en randen van de kinderchampagne, en leg een nieuw plastic tafelkleed op de tafel. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar, bijvoorbeeld om zelf spiegels, fotolijstjes, letters of waxinehouders te mozaïeken. Met de verschillende kleuren steentjes kunnen de kinderen eerst een ontwerp maken. Er is inzicht nodig om alles in elkaar te laten passen, dus het is ook gelijk een mooie oefening voor de kinderen! Als alles past kunnen de kinderen de steentjes vast gaan plakken. Hierna hoeft alleen het voegsel nog tussen de steentjes gesmeerd te worden. Even laten drogen en de kinderen kunnen aan het eind van de dag hun zelf geknutselde spulletjes mee naar huis nemen. Het plastic tafelkleed haal je van de tafel en gooi je weg, zo geregeld.

Deel je artikel!

Share to Google Plus