Het combineren van werk en gezin lijkt tegenwoordig steeds moeilijk te gaan. Met de komst van nieuwe media zijn er veel dingen veranderd in zowel het gezinsleven als op de werkvloer. Processen op het werk gaan tegenwoordig steeds sneller. Er komen per dag soms wel duizenden e-mails binnen, je moet per uur 20 telefoontjes beantwoorden, en dan ben je eigenlijk nog niet eens bezig geweest met je taken van die dag. Maar ook in het gezin speelt technologie een steeds grotere rol. In plaats van elkaar even op te bellen over hoe laat en wat er gegeten wordt, wordt het tegenwoordig normaal gevonden om dit allemaal via WhatsApp of sms te bespreken. Soms ook via email. Dit maakt het gezinsleven een stuk minder persoonlijk. Zelfs als ouders thuiskomen van hun werk, en kinderen thuiskomen van school, zit het hele gezin nog doodleuk alle berichtjes op hun tablets en telefoon te beantwoorden.

Topmannen van Nederland

Camiel de ClercqToch kan je dit ook goed combineren. Nederland telt een aantal topmannen die zich zowel goed inzetten voor werk en bedrijf als voor hun gezin. Een gezin moet je onderhouden, het groeit niet vanzelf naar elkaar toe. Je moet er tijd en moeite in steken, en dan heb ik het niet over visuele moeite. Ga eens wat vaker wat leuks doen en zorg dat je er vaker uit bent. En dan 1 tip: laat die telefoon thuis!

Camiel de Clercq

Iemand die werk en gezin goed kan combineren is bijvoorbeeld Camiel de Clercq. Hij zorgt er bijvoorbeeld voor dat hij minimaal 2x per jaar op een fijne vakantie gaat met zijn gezin. Bovendien is het ook belangrijk om de weekenden werk-vrij te plannen. We leven immers niet om te werken, maar werken om te kunnen leven. Kijk hier voor meer informatie over Camiel de Clercq, of bezoek bijvoorbeeld eens de website van camiel de clercq. http://camieldeclercq.nl

Deel je artikel!

Share to Google Plus