Heeft u tijdens of na het lopen last van uw knieën, voeten of rug? Dan is het verstandig om een afspraak te maken bij een orthopedisch schoenmaker. Via de orthopeed kunt u een medische verklaring krijgen. De orthopeed verwijst u door naar een orthopedisch schoenmaker die gespecialiseerd is in het verhelpen van uw klachten. Een doorverwijzing vindt plaats als de orthopeed zeker weet dat steunzolen, aanpassingen op uw schoenen of orthopedische schoenen de klachten gaat verhelpen.

 

Dieper ingaan op orthopedische klachten

Zodra u een doorverwijzing heeft ontvangen van de orthopeed kunt u een afspraak inplannen bij de orthopedisch schoenmaker. Vervolgens wordt er gekeken naar de juiste oplossing, dit kan betekenen dat u steunzolen aangemeten krijgt, uw huidige schoenen aangepast worden of dat er schoenen op maat gemaakt worden. Doordat u een nieuwe manier van lopen ontwikkeld door iedere oplossing is het belangrijk om niet meteen volledige dagen op uw schoenen te lopen. Hiervoor is een fijn inloopschema ontwikkeld zodat u na 9 dagen volledige dagen kunt lopen op uw steunzolen, aangepaste schoenen of speciaal op maat gemaakte schoenen.

 

Het inloopschema

Welke oplossing de orthopedisch schoenmaker u ook biedt het is van belang dat u went aan de nieuwe manier van lopen. Op dag 1 zal u beginnen met een half uur wennen, op dag 2 wordt dit uitgebreid naar 1 uur, de 3e en 4e  mag u 2 uur wennen. Op dag 5 en 6 loopt u ze 4 uur lang in, de 7e dag verlengt u dit tot 6 uur, na 8 dagen draagt u de schoenen 8 uur lang. Vanaf dag 9 bent u gewend aan de nieuwe manier van lopen en mag je er de hele dag op staan.

 

Contact

Wilt u meer te weten komen over de mogelijke oplossingen? Lees dan de volledige informatie op onze website. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor een afspraak bij de orthopedisch schoenmaker te bespreken.

Deel je artikel!

Share to Google Plus